-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 210.8 קק״ל 1686.4 קק״לפחמימות 38.9 גרם 311.2 גרםשומן 7.1 גרם 57.0 גרםנתרן 317.9 מ״ג 2543.2 מ״גחלבון 7.6 גרם 60.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.6 גרםכולסטרול 63.5 מ״ג 507.6 מ״גסידן 16.1 מ״ג 128.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 75.7 מ״ג 605.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות39 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 210.8 קק״ל 1686.4 קק״לפחמימות 38.9 גרם 311.2 גרםשומן 7.1 גרם 57.0 גרםנתרן 317.9 מ״ג 2543.2 מ״גחלבון 7.6 גרם 60.6 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.6 גרםכולסטרול 63.5 מ״ג 507.6 מ״גסידן 16.1 מ״ג 128.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.7 מ״גאשלגן 75.7 מ״ג 605.8 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 211 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם בצק עלים קפוא
-
4 גלילי גבינות עזים
-
2 ביצים L
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- חוצים כל גליל גבינה במרכזו, לאורך, כך שיתקבלו שני פסי גבינה.
- מניחים חצי מבצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים למרובע בגודל 25 ס”מ. מרדדים את החלק השני של הבצק למרובע בגודל 30 ס”מ.
- מניחים על הריבוע בגודל 25 ס”מ 4 שורות של פסי גבינת העיזים, שניים בכל שורה, במרווחים של 3 ס”מ בין השורות. מתבלים את הגבינה במלח ובפלפל שחור.
- טורפים את הביצים ומושחים את המרווחים בין שורות הגבינה בביצה טרופה. מניחים בעדינות את ריבוע בצק העלים השני על הריבוע על שורות גבינת העיזים ומהדקים בעדינות את הבצק העליון לחלקים שבין שורות הגבינה. מהדקים גם את הקצוות של הריבועים.
- מושחים את כל החלק העליון של המאפה בביצה טרופה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים עליה את המאפה בעדינות ומקררים חצי שעה לפחות במקרר לייצוב.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים 30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- מוציאים, מצננים קלות וחותכים לרוחב, כך שיתקבלו שורות מאפה שבתוכם 4 עיגולי גבינה קטנים. חוצים במרכז לקבלת שני פסי מאפי גבינה.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- חוצים כל גליל גבינה במרכזו, לאורך, כך שיתקבלו שני פסי גבינה.
- מניחים חצי מבצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים למרובע בגודל 25 ס”מ. מרדדים את החלק השני של הבצק למרובע בגודל 30 ס”מ.
- מניחים על הריבוע בגודל 25 ס”מ 4 שורות של פסי גבינת העיזים, שניים בכל שורה, במרווחים של 3 ס”מ בין השורות. מתבלים את הגבינה במלח ובפלפל שחור.
- טורפים את הביצים ומושחים את המרווחים בין שורות הגבינה בביצה טרופה. מניחים בעדינות את ריבוע בצק העלים השני על הריבוע על שורות גבינת העיזים ומהדקים בעדינות את הבצק העליון לחלקים שבין שורות הגבינה. מהדקים גם את הקצוות של הריבועים.
- מושחים את כל החלק העליון של המאפה בביצה טרופה.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים עליה את המאפה בעדינות ומקררים חצי שעה לפחות במקרר לייצוב.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים 30 דקות, או עד שהמאפה מזהיב.
- מוציאים, מצננים קלות וחותכים לרוחב, כך שיתקבלו שורות מאפה שבתוכם 4 עיגולי גבינה קטנים. חוצים במרכז לקבלת שני פסי מאפי גבינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן