מעקוד אלג’יראי – קציצות ירק עם מטבוחה וטחינה

לפעמים כל מה שצריך זה כריך של חלה טרייה עם מעקוד אלג'יראי - קציצות ירק פריכות וטעימות עם מטבוחה וטחינה
לפעמים כל מה שצריך זה כריך של חלה טרייה עם מעקוד אלג'יראי - קציצות ירק פריכות וטעימות עם מטבוחה וטחינה
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    671 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1612.8 קק״ל 6451.3 קק״ל
    פחמימות 670.7 גרם 2682.9 גרם
    שומן 737.1 גרם 2948.3 גרם
    נתרן 2807.4 מ״ג 11229.7 מ״ג
    חלבון 669.1 גרם 2676.5 גרם
    סיבים תזונתיים 661.7 גרם 2646.7 גרם
    שומן רווי 658.4 גרם 2633.5 גרם
    כולסטרול 901.8 מ״ג 3607.2 מ״ג
    סידן 869.8 מ״ג 3479.2 מ״ג
    ברזל 657.4 מ״ג 2629.7 מ״ג
    אשלגן 2159.0 מ״ג 8635.9 מ״ג
    אבץ 651.6 מ״ג 2606.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    25
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    671 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1612.8 קק״ל 6451.3 קק״ל
    פחמימות 670.7 גרם 2682.9 גרם
    שומן 737.1 גרם 2948.3 גרם
    נתרן 2807.4 מ״ג 11229.7 מ״ג
    חלבון 669.1 גרם 2676.5 גרם
    סיבים תזונתיים 661.7 גרם 2646.7 גרם
    שומן רווי 658.4 גרם 2633.5 גרם
    כולסטרול 901.8 מ״ג 3607.2 מ״ג
    סידן 869.8 מ״ג 3479.2 מ״ג
    ברזל 657.4 מ״ג 2629.7 מ״ג
    אשלגן 2159.0 מ״ג 8635.9 מ״ג
    אבץ 651.6 מ״ג 2606.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחות ערב
אבי לוי
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מעקוד - קציצות ירק

טיגון

מטבוחה

פלפלים מטוגנים

טחינה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את המעקוד: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
  2. במעבד מזון טוחנים בפולסים את תפוחי האדמה המבושלים, ליצירת פירורים גסים.
  3. קוצצים את הבצל ואת עשבי התיבול, מוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם כל יתר המרכיבים והביצים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
  4. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בעזרת כף יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים את המטבוחה: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
  6. מחממים שמן קנולה בסיר קטן. מטגנים את שיני השום כדקה.
  7. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
  8. מוסיפים מלח ושבבי צ’ילי יבש. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
  9. בינתיים, מחממים שמן קנולה במחבת. קוצצים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים במחבת עד שהפלפלים מתרככים ומקבלים קצת צבע.
  10. מעבירים את הפלפלים המטוגנים לסיר המטבוחה, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה עם מכסה. בסיום טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  12. מרכיבים את המנה: חוצים כל חלה לשניים, מורחים טחינה, מעל שמים 2 כפות מטבוחה ו3-4 קציצות מעקוד.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מעקוד אלג’יראי – קציצות ירק עם מטבוחה וטחינה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות