מעמול משמשים ופיסטוק של אהרוני
אהרוני מכין מעמול עם טוויסט: במקום מלית של תמרים ואגוזים הוא ממלא אותם במשמשים מיובשים ופיסטוקים שהופכים את העוגה האהובה למיוחדת הרבה יותר
אהרוני מכין מעמול עם טוויסט: במקום מלית של תמרים ואגוזים הוא ממלא אותם במשמשים מיובשים ופיסטוקים שהופכים את העוגה האהובה למיוחדת הרבה יותר
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 196.2 קק״ל 4905.6 קק״לפחמימות 24.0 גרם 600.2 גרםשומן 7.7 גרם 193.1 גרםנתרן 58.9 מ״ג 1471.5 מ״גחלבון 3.4 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 51.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 108.0 גרםכולסטרול 17.2 מ״ג 430.0 מ״גסידן 18.9 מ״ג 471.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 201.2 מ״ג 5030.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות24 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 196.2 קק״ל 4905.6 קק״לפחמימות 24.0 גרם 600.2 גרםשומן 7.7 גרם 193.1 גרםנתרן 58.9 מ״ג 1471.5 מ״גחלבון 3.4 גרם 84.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 51.5 גרםשומן רווי 4.3 גרם 108.0 גרםכולסטרול 17.2 מ״ג 430.0 מ״גסידן 18.9 מ״ג 471.5 מ״גברזל 0.7 מ״ג 18.4 מ״גאשלגן 201.2 מ״ג 5030.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 196 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
250 גרם משמשים מיובשים
-
100 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים דק
-
1 כף גרידת לימון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הסולת, הקמח, אבקת אפיה, מלח ואבקת סוכר.
- מערבבים בקערה את המים ומי פריחת ההדרים.
- מוסיפים לקערת הסולת והקמח את החמאה המומסת, מערבים מעט, ומוסיפים את המים בהדרגה, לשים ומערבבים כשלוש דקות לתערובת בצקית אחידה. מכסים ומשהים כחצי שעה. ההשהייה חשובה,שכן בזמן הזה גרגירי הסולת סופחים אליהם את החמאה והמים ומתרככים למידה הדרושה.
- צובטים מגוש הבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מגלגלים בין כפות הידיים לכדורים יפים וחלקים. כדאי מאד לעשות זאת עם ידיים רטובות (הכינו קערה עם מים, ומידי פעם טבלו את הידיים בקערה, נערו מעט וכדררו כדורים חלקים ויפים של בצק).
- מכינים את המילוי: מרסקים את המשמשים היבשים לערובת משחתית מעט.
- מערבבים את משחת המשמשים עם הפיסטוקים וקליפת הלימון לתערובת אחידה.
- בעזרת ידיים רטובות מגלגלים מתערובת התמרים כדורים קטנים בקוטר של כסנטימטר וחצי-שניים. מניחים את כולם בצד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממלאים את המעמול: מחזיקים כדור בצק בכף יד אחת, ובאצבע המורה עושים בכדור הבצק גומה. לוחצים את האצבע בתוך הגומה לכוון כף היד בה נמצא הכדור, ומרחיבים את הגומה על ידי הלחיצה ותוך סיבוב הכדור בכף היד. הגומה צריכה להיות די גדולה ועובי הדפנות כ-2-3-מ”מ.
- מכניסים לתוך הגומה כדור ממילוי המשמש, סוגרים את הבצק סביב המילוי, מגלגלים ומהדקים את הכדור (בידיים רטובות).
- מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים מעט בעדינות.
- צובטים כל כדור בצק ממולא במצבט מעמול. את המצבט מחזיקים במאונך וצובטים איתו לאורך כדור הבצק, סביב סביב, צביטות עדינות, במרחקים שווים אלה מאלה.
- אופים כ-15-20 דקות. המעמול צריכים להיות חיוורים ולבנבנים, בשום אופן לא שזופים או-חלילה שחומים.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הסולת, הקמח, אבקת אפיה, מלח ואבקת סוכר.
- מערבבים בקערה את המים ומי פריחת ההדרים.
- מוסיפים לקערת הסולת והקמח את החמאה המומסת, מערבים מעט, ומוסיפים את המים בהדרגה, לשים ומערבבים כשלוש דקות לתערובת בצקית אחידה. מכסים ומשהים כחצי שעה. ההשהייה חשובה,שכן בזמן הזה גרגירי הסולת סופחים אליהם את החמאה והמים ומתרככים למידה הדרושה.
- צובטים מגוש הבצק כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מגלגלים בין כפות הידיים לכדורים יפים וחלקים. כדאי מאד לעשות זאת עם ידיים רטובות (הכינו קערה עם מים, ומידי פעם טבלו את הידיים בקערה, נערו מעט וכדררו כדורים חלקים ויפים של בצק).
- מכינים את המילוי: מרסקים את המשמשים היבשים לערובת משחתית מעט.
- מערבבים את משחת המשמשים עם הפיסטוקים וקליפת הלימון לתערובת אחידה.
- בעזרת ידיים רטובות מגלגלים מתערובת התמרים כדורים קטנים בקוטר של כסנטימטר וחצי-שניים. מניחים את כולם בצד.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- ממלאים את המעמול: מחזיקים כדור בצק בכף יד אחת, ובאצבע המורה עושים בכדור הבצק גומה. לוחצים את האצבע בתוך הגומה לכוון כף היד בה נמצא הכדור, ומרחיבים את הגומה על ידי הלחיצה ותוך סיבוב הכדור בכף היד. הגומה צריכה להיות די גדולה ועובי הדפנות כ-2-3-מ”מ.
- מכניסים לתוך הגומה כדור ממילוי המשמש, סוגרים את הבצק סביב המילוי, מגלגלים ומהדקים את הכדור (בידיים רטובות).
- מניחים את הכדורים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומועכים מעט בעדינות.
- צובטים כל כדור בצק ממולא במצבט מעמול. את המצבט מחזיקים במאונך וצובטים איתו לאורך כדור הבצק, סביב סביב, צביטות עדינות, במרחקים שווים אלה מאלה.
- אופים כ-15-20 דקות. המעמול צריכים להיות חיוורים ולבנבנים, בשום אופן לא שזופים או-חלילה שחומים.
- בוזקים מעל אבקת סוכר ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן