ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים

משה שגב מכין מנה ראשונה קלת הכנה לאירוח חלבי - ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים שאפשר להגיש בקערות אישיות או בהגשה מרכזית חגיגית
משה שגב מכין מנה ראשונה קלת הכנה לאירוח חלבי - ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים שאפשר להגיש בקערות אישיות או בהגשה מרכזית חגיגית
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 388.7 קק״ל 1554.7 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 75.1 גרם
    שומן 32.9 גרם 131.6 גרם
    נתרן 1480.8 מ״ג 5923.4 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 28.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 42.6 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 42.1 גרם
    כולסטרול 38.0 מ״ג 152.0 מ״ג
    סידן 110.0 מ״ג 439.9 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 981.7 מ״ג 3926.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 388.7 קק״ל 1554.7 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 75.1 גרם
    שומן 32.9 גרם 131.6 גרם
    נתרן 1480.8 מ״ג 5923.4 מ״ג
    חלבון 7.1 גרם 28.2 גרם
    סיבים תזונתיים 10.7 גרם 42.6 גרם
    שומן רווי 10.5 גרם 42.1 גרם
    כולסטרול 38.0 מ״ג 152.0 מ״ג
    סידן 110.0 מ״ג 439.9 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 981.7 מ״ג 3926.9 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
משה שגב
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחם שום

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחוררים את החצילים במזלג ושורפים אותם על אש גלויה. מצננים מעט ומקלפים, מעבירים את בשר החצילים למסננת כדי שיגירו נוזלים.
  2. שורפים את הפלפלים על אש גלויה. מכניסים לשקית נקייה ל-15 דקות, מוציאים ומקלפים (שלב זה אמור להקל את פעולת הקילוף). מנקים מגרעינים ומגבעול.
  3. מניחים את הפלפלים הקלויים הנקיים בקערת מעבד מזון, מוסיפים את השמן זית, הפלפל החריף והמלח וטוחנים לקרם חלק. במידת הצורך, אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.
  4. קוצצים את העירית והפטרוזיליה.
  5. מעבירים את גבינת השמנת לשקית זילוף.
  6. כותשים את השום ומערבבים עם שמן הזית.
  7. פורסים את החלה לפרוסות עבות ומורחים אותן עם מברשת בשמן שום.
  8. מחממים את המחבת על אש גבוהה וצולים את הלחם היטב משני הצדדים.
  9. מרכיבים את המנה: בתחתית קערות הגשה שמים בשר חציל. מפזרים מעט מלח גס ומזלפים שמן זית. יוצקים מעל שכבה דקה של רוטב הפלפלים ומפזרים מעט מלח גס. מזלפים את גבינת השמנת ומעטרים בעירית ובפטרוזיליה, מגישים לצד לחם השום הקלוי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממרח גבינה, חצילים ופלפלים קלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות