ממליגה של דוד סימון

ממליגה רומנית שמכינים במהירות ובקלות, עם רוטב שום ממכר שהופך אותה לארוחה מושלמת. אפשר גם להגיש כתוספת, אבל אנחנו מתים עליה גם כשהיא לבד
ממליגה רומנית שמכינים במהירות ובקלות, עם רוטב שום ממכר שהופך אותה לארוחה מושלמת. אפשר גם להגיש כתוספת, אבל אנחנו מתים עליה גם כשהיא לבד
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • פחמימות
    8 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 201.9 קק״ל 807.7 קק״ל
    פחמימות 8.0 גרם 31.9 גרם
    שומן 18.4 גרם 73.4 גרם
    נתרן 799.4 מ״ג 3197.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 7.6 גרם 30.2 גרם
    כולסטרול 27.3 מ״ג 109.1 מ״ג
    סידן 74.3 מ״ג 297.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 146.5 מ״ג 586.1 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • פחמימות
    8 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 201.9 קק״ל 807.7 קק״ל
    פחמימות 8.0 גרם 31.9 גרם
    שומן 18.4 גרם 73.4 גרם
    נתרן 799.4 מ״ג 3197.5 מ״ג
    חלבון 3.5 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 7.6 גרם 30.2 גרם
    כולסטרול 27.3 מ״ג 109.1 מ״ג
    סידן 74.3 מ״ג 297.4 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    אשלגן 146.5 מ״ג 586.1 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור

למרות שגדלתי בבית רומני-הונגרי (סבתא נולדה בטרנסילבניה ששכנה בגבול בין 2 המדינות) רוב האוכל שאכלנו בילדות היה הונגרי. איכשהו דווקא הצד הרומני היה פחות דומיננטי מבחינת האוכל, להוציא ממליגה שסבתא נהגה להכין. אמנם לעיתים רחוקות יחסית, אבל אצלי בלב היה למנה הזאת מקום שכולו חום של בית. אוכל כמוהו לא ראיתי בשום בית אחר בשכונה. 

לפני חצי שנה בערך, אחרי שסבתא חלתה וכבר לא יכלה לבשל, החלטתי לנסוע לאשדוד, לאחותה מירי, כדי ללמוד ממנה ומסימון  בעלה המופלא  לא להאמין שהוא בן 89! איך להכין את כל המאכלים שכבר קשה לשחזר.  לא כי אין את חומרי הגלם, כי חסרה לרובנו הסבלנות והיד מלאת הניסיון שיש להם. 

במשך שעות ראיתי אותו מכין מרק עוף, איקרה ביתית וממליגה. ובין רגע חזרו אלי המראות והטעמים של פעם.  

את הממליגה, שדוד סימן הכין בגרסת פרווה (כי אכלנו גם מרק עוף) זללתי לבד בצלחת. ככה, בלי כלום. קצת מלח וזהו. אבל לכם אני מביאה את הגרסה הקצת יותר משודרגת שמגישים עם שמנת חמוצה, גבינה מגורדת ורוטב שום שנקרא מוג’דיי שאמנם נהוג להגיש אותו עם קבב אבל אני כל כך אוהבת שום שאני אוכלת אותו עם כל דבר. 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכון מנצח 2
רחלי קרוט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ממליגה

רוטב שום - מוז'דיי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
  3. מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
  4. מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ממליגה של דוד סימון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות