ממליגה של דוד סימון
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 201.9 קק״ל 807.7 קק״לפחמימות 8.0 גרם 31.9 גרםשומן 18.4 גרם 73.4 גרםנתרן 799.4 מ״ג 3197.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 7.6 גרם 30.2 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 109.1 מ״גסידן 74.3 מ״ג 297.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 146.5 מ״ג 586.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 201.9 קק״ל 807.7 קק״לפחמימות 8.0 גרם 31.9 גרםשומן 18.4 גרם 73.4 גרםנתרן 799.4 מ״ג 3197.5 מ״גחלבון 3.5 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 5.7 גרםשומן רווי 7.6 גרם 30.2 גרםכולסטרול 27.3 מ״ג 109.1 מ״גסידן 74.3 מ״ג 297.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 146.5 מ״ג 586.1 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״גסגור
למרות שגדלתי בבית רומני-הונגרי (סבתא נולדה בטרנסילבניה ששכנה בגבול בין 2 המדינות) רוב האוכל שאכלנו בילדות היה הונגרי. איכשהו דווקא הצד הרומני היה פחות דומיננטי מבחינת האוכל, להוציא ממליגה שסבתא נהגה להכין. אמנם לעיתים רחוקות יחסית, אבל אצלי בלב היה למנה הזאת מקום שכולו חום של בית. אוכל כמוהו לא ראיתי בשום בית אחר בשכונה.
לפני חצי שנה בערך, אחרי שסבתא חלתה וכבר לא יכלה לבשל, החלטתי לנסוע לאשדוד, לאחותה מירי, כדי ללמוד ממנה ומסימון – בעלה המופלא – לא להאמין שהוא בן 89! איך להכין את כל המאכלים שכבר קשה לשחזר. לא כי אין את חומרי הגלם, כי חסרה לרובנו הסבלנות והיד מלאת הניסיון שיש להם.
במשך שעות ראיתי אותו מכין מרק עוף, איקרה ביתית וממליגה. ובין רגע חזרו אלי המראות והטעמים של פעם.
את הממליגה, שדוד סימן הכין בגרסת פרווה (כי אכלנו גם מרק עוף) זללתי לבד בצלחת. ככה, בלי כלום. קצת מלח וזהו. אבל לכם אני מביאה את הגרסה הקצת יותר משודרגת שמגישים עם שמנת חמוצה, גבינה מגורדת ורוטב שום שנקרא מוג’דיי שאמנם נהוג להגיש אותו עם קבב אבל אני כל כך אוהבת שום שאני אוכלת אותו עם כל דבר.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 202 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממליגה
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
3 כוסות מים
-
1 כוס חלב 3%אפשר גם שמנת לבישול 15 אחוז או מים או רוצים גרסת פרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3כפות או 40 גרם חמאהאו שמן אם רוצים להכין פרווה
רוטב שום - מוז'דיי
הגשה
אופן הכנה
- מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה.
- מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
- מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
- מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.
אופן הכנה
- מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה.
- מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
- מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
- מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
מכונים: נהדרים! תודה!