
מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה
אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 962.1 קק״ל 2886.3 קק״לפחמימות 35.9 גרם 107.7 גרםשומן 69.6 גרם 208.8 גרםנתרן 2345.6 מ״ג 7036.9 מ״גחלבון 49.6 גרם 148.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 41.9 גרם 125.7 גרםכולסטרול 342.4 מ״ג 1027.1 מ״גסידן 1755.5 מ״ג 5266.4 מ״גברזל 8.5 מ״ג 25.6 מ״גאשלגן 1099.9 מ״ג 3299.6 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 15.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12 -
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳ -
פחמימות36 גרם -
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 962.1 קק״ל 2886.3 קק״לפחמימות 35.9 גרם 107.7 גרםשומן 69.6 גרם 208.8 גרםנתרן 2345.6 מ״ג 7036.9 מ״גחלבון 49.6 גרם 148.7 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרםשומן רווי 41.9 גרם 125.7 גרםכולסטרול 342.4 מ״ג 1027.1 מ״גסידן 1755.5 מ״ג 5266.4 מ״גברזל 8.5 מ״ג 25.6 מ״גאשלגן 1099.9 מ״ג 3299.6 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 15.3 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 962 | כמות מנות 3 |
|---|
מצרכים
מצרכים
כופתאות
-
500 גרם עלי תרד
-
500גרם או 2 מיכלים גבינת ריקוטה 5%
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
2 ביצים L
-
80 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב חמאה ומרווה
-
150 גרם חמאה
-
5 עלי מרווה
-
2 כפות פירורי לחם
-
100 גרם גבינת פרמזן

אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
- מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
- סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
- מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
- שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
- מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
- סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
- מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
- שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.
הערות
- אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות
הערות
- אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

