מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה

אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
אוהבים אוכל איטלקי מנחם? איילת הירשמן מכינה מלפטי, כופתאות גבינה ותרד מארץ המגף ברוטב חמאה ומרווה שאי אפשר להפסיק לזלול
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    36 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 962.1 קק״ל 2886.3 קק״ל
    פחמימות 35.9 גרם 107.7 גרם
    שומן 69.6 גרם 208.8 גרם
    נתרן 2345.6 מ״ג 7036.9 מ״ג
    חלבון 49.6 גרם 148.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 41.9 גרם 125.7 גרם
    כולסטרול 342.4 מ״ג 1027.1 מ״ג
    סידן 1755.5 מ״ג 5266.4 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 25.6 מ״ג
    אשלגן 1099.9 מ״ג 3299.6 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    36 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 962.1 קק״ל 2886.3 קק״ל
    פחמימות 35.9 גרם 107.7 גרם
    שומן 69.6 גרם 208.8 גרם
    נתרן 2345.6 מ״ג 7036.9 מ״ג
    חלבון 49.6 גרם 148.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 41.9 גרם 125.7 גרם
    כולסטרול 342.4 מ״ג 1027.1 מ״ג
    סידן 1755.5 מ״ג 5266.4 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 25.6 מ״ג
    אשלגן 1099.9 מ״ג 3299.6 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני חגים
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

כופתאות

רוטב חמאה ומרווה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הכופתאות: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את עלי התרד, מבשלים כדקה ומוציאים בכף מחוררת מהמים למסננת. שומרים את המים בסיר לבישול המלפטי בהמשך.
  2. מגררים את גבינת הפרמזן על פומפייה גסה.
  3. סוחטים את המים מהתרד. קוצצים דק ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את גבינת הריקוטה, הביצה, הקמח, גבינת הפרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה מתאחדת.
  5. מרתיחים שוב את המים שנותרו בסיר מבישול התרד.
  6. שמים קמח בצלחת רחבה. לוקחים מעיסת התרד והגבינה פיסות בגודל של עגבניות שרי, מגלגלים קצת בידיים, מגלגלים בקמח ומעבירים למים הרותחים. מחכים עד שהן יצופו על המים ואז מבשלים עוד 5-6 דקות. מוציאים לצלחת בכף מחוררת, כדי להיפטר מעודפי מים.
  7. מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת חמאה מעל להבה בינונית, מוסיפים את עלי המרווה ופירורי לחם, וכשהחמאה מזהיבה מאוד ויש לה ריח אגוזי, מוסיפים את המלפטי המבושלות ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
  8. מעבירים לצלחת הגשה. אם רוצים, אפשר לפזר עוד גבינת פרמזן מלמעלה. מגישים.

הערות

  • אולי יהיה צורך בעוד קצת קמח לקימוח הכופתאות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מלפטי – כופתאות גבינה ותרד איטלקיות בחמאה ומרווה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות