-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 140.2 קק״ל 1121.5 קק״לפחמימות 9.5 גרם 76.2 גרםשומן 9.4 גרם 75.3 גרםנתרן 363.7 מ״ג 2909.3 מ״גחלבון 6.1 גרם 48.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.8 גרםכולסטרול 33.0 מ״ג 263.9 מ״גסידן 46.5 מ״ג 372.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 56.4 מ״ג 451.3 מ״גאבץ 29.8 מ״ג 238.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 140.2 קק״ל 1121.5 קק״לפחמימות 9.5 גרם 76.2 גרםשומן 9.4 גרם 75.3 גרםנתרן 363.7 מ״ג 2909.3 מ״גחלבון 6.1 גרם 48.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 8.0 גרםשומן רווי 2.2 גרם 17.8 גרםכולסטרול 33.0 מ״ג 263.9 מ״גסידן 46.5 מ״ג 372.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 56.4 מ״ג 451.3 מ״גאבץ 29.8 מ״ג 238.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 140 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 עלי בצק פילו קפוא
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
4 שיני שום
-
1חבילה או 200 גרם עלי תרד
-
1 ביצה L
-
2 כפות גבינת ריקוטה 5%
-
100 גרם גבינה צהובה 28%
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית השקעים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. אם משתמשים בתרד טרי, חותכים לרצועות.
- מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שהוא רך לגמרי. מוסיפים את השום והתרד (רק אם משתמשים בטרי) ומטגנים במשך 2 דקות. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים את התרד, סוחטים אותו כדי להיפטר מהנוזלים ומוסיפים לבצל המטוגן.
- פורסים עלה פילו על השיש ומשמנים את כולו בעזרת תרסיס השמן. מניחים עלה פילו נוסף מעל ומרססים גם אותו.
- חותכים את 2 העלים המוצמדים לריבועים בגודל השקעים בתבנית השקעים שלכם. לרוב זה יוצא 8 ריבועים.
- מניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מצמידים את הבצק לחלק התחתון ולדפנות ואת קמטוטי הבצק למעלה משאירים בצורה חופשית.
- מגררים את הגבינה הצהובה, מוסיפים לקערה עם הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ומערבבים.
- מניחים בכל שקע של בצק פילו מתערובת הפשטידה, כמעט עד לגובה התבנית, ואופים במשך 20-30 דקות, או עד הזהבה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את תבנית השקעים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. אם משתמשים בתרד טרי, חותכים לרצועות.
- מטגנים במחבת עם שמן זית את הבצל עד שהוא רך לגמרי. מוסיפים את השום והתרד (רק אם משתמשים בטרי) ומטגנים במשך 2 דקות. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- אם משתמשים בתרד קפוא, מפשירים את התרד, סוחטים אותו כדי להיפטר מהנוזלים ומוסיפים לבצל המטוגן.
- פורסים עלה פילו על השיש ומשמנים את כולו בעזרת תרסיס השמן. מניחים עלה פילו נוסף מעל ומרססים גם אותו.
- חותכים את 2 העלים המוצמדים לריבועים בגודל השקעים בתבנית השקעים שלכם. לרוב זה יוצא 8 ריבועים.
- מניחים בכל שקע ריבוע בצק פילו. מצמידים את הבצק לחלק התחתון ולדפנות ואת קמטוטי הבצק למעלה משאירים בצורה חופשית.
- מגררים את הגבינה הצהובה, מוסיפים לקערה עם הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ומערבבים.
- מניחים בכל שקע של בצק פילו מתערובת הפשטידה, כמעט עד לגובה התבנית, ואופים במשך 20-30 דקות, או עד הזהבה.
הערות
- מומלץ להעביר לחום תחתון בלבד 5 דקות לפני סיום האפייה, כדי לוודא שהחלק התחתון זהוב
הערות
- מומלץ להעביר לחום תחתון בלבד 5 דקות לפני סיום האפייה, כדי לוודא שהחלק התחתון זהוב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן