-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 171.5 קק״ל 1371.7 קק״לפחמימות 23.2 גרם 185.9 גרםשומן 5.4 גרם 42.9 גרםנתרן 495.5 מ״ג 3964.1 מ״גחלבון 6.2 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.1 מ״ג 128.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 124.1 מ״ג 992.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 171.5 קק״ל 1371.7 קק״לפחמימות 23.2 גרם 185.9 גרםשומן 5.4 גרם 42.9 גרםנתרן 495.5 מ״ג 3964.1 מ״גחלבון 6.2 גרם 49.3 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 47.9 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.1 מ״ג 128.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 124.1 מ״ג 992.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 172 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורגול
-
1 כוס בורגול עבה
-
3/4 כוס עדשים שחורות
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
3/4 כפית מלח דק
-
3 1/2 כוסות מים רותחים
בצל מטוגן
-
3 בצלים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מוסיפים את הבורגול, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים. סוגרים את המכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה, ומבשלים במשך 20-25 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית, על אש בינונית, עד שהבצל זהוב ומקורמל. 5 דקות לאחר תחילת הטיגון מוסיפים את הסוכר, מתבלים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הבצל למג’דרה המוכנה ומערבבים היטב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מוסיפים את הבורגול, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים. סוגרים את המכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה, ומבשלים במשך 20-25 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית, על אש בינונית, עד שהבצל זהוב ומקורמל. 5 דקות לאחר תחילת הטיגון מוסיפים את הסוכר, מתבלים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הבצל למג’דרה המוכנה ומערבבים היטב. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערות
- מומלץ להגיש עם סלט וטחינה גולמית בצד
הערות
- מומלץ להגיש עם סלט וטחינה גולמית בצד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן