מאפי בצק עלים עם תאנים וקרם שקדים
ישראל אהרוני מסדר לכם את המנה האולטימטיבית להתחיל איתה את ארוחת שבועות - מאפי בצק עלים עם תאנים וקרם שקדים, קצת מלוחה וקצת מתוקה ובעיקר טעימה
ישראל אהרוני מסדר לכם את המנה האולטימטיבית להתחיל איתה את ארוחת שבועות - מאפי בצק עלים עם תאנים וקרם שקדים, קצת מלוחה וקצת מתוקה ובעיקר טעימה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 240.7 קק״ל 4332.9 קק״לפחמימות 5.4 גרם 97.0 גרםשומן 22.5 גרם 405.2 גרםנתרן 154.0 מ״ג 2772.5 מ״גחלבון 6.5 גרם 117.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 30.8 גרםשומן רווי 9.2 גרם 165.1 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 1179.1 מ״גסידן 84.8 מ״ג 1526.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 130.0 מ״ג 2339.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 240.7 קק״ל 4332.9 קק״לפחמימות 5.4 גרם 97.0 גרםשומן 22.5 גרם 405.2 גרםנתרן 154.0 מ״ג 2772.5 מ״גחלבון 6.5 גרם 117.3 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 30.8 גרםשומן רווי 9.2 גרם 165.1 גרםכולסטרול 65.5 מ״ג 1179.1 מ״גסידן 84.8 מ״ג 1526.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 130.0 מ״ג 2339.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 241 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
18 תאנים טריות קטנות
קרם שקדים
-
300 גרם שקדים מולבנים שלמים
-
50 גרם קמח לבן
-
250 גרם חמאה
-
2 ביצים L
סירופ סוכר
-
1/4 כוס מים
הגשה
-
200 גרם גבינה בולגרית 16%
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מכינים קרם שקדים: במעבד מזון טחונים את כל המרכיבים של הקרם שקדים. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים את המים והסוכר. מעלים לרתיחה ומבשלים 7 דקות, עד שנוצר סירופ סוכר.
- חותכים את התאנים לרבעים.
- מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים ריבועים בגודל 10 ס”מ. מעבירים לקירור ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את ריבועי הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפייה. מורחים 2 כפות קרם שקדים על כל ריבוע בצק, מעל מניחים 4 רבעי תאנה ומברישים אותן בסירופ סוכר.
- אופים את המאפים כחצי שעה בתנור החם.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט גבינה בולגרית מעל כל מאפה ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
- מכינים קרם שקדים: במעבד מזון טחונים את כל המרכיבים של הקרם שקדים. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
- מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים את המים והסוכר. מעלים לרתיחה ומבשלים 7 דקות, עד שנוצר סירופ סוכר.
- חותכים את התאנים לרבעים.
- מרדדים מעט את בצק העלים וחותכים ריבועים בגודל 10 ס”מ. מעבירים לקירור ל-10 דקות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את ריבועי הבצק על התבנית המרופדת בנייר אפייה. מורחים 2 כפות קרם שקדים על כל ריבוע בצק, מעל מניחים 4 רבעי תאנה ומברישים אותן בסירופ סוכר.
- אופים את המאפים כחצי שעה בתנור החם.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט גבינה בולגרית מעל כל מאפה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן