מאפינס בננות ושוקולד צ’יפס שילדים מאוד אוהבים
רוצים לגוון את ארוחות העשר של הילדים ולאפות להם פינוק מתוק? איילת הירשמן מכינה מאפינס בננות ושוקולד צ'יפס שיגרמו לכל הכיתה לקנא
רוצים לגוון את ארוחות העשר של הילדים ולאפות להם פינוק מתוק? איילת הירשמן מכינה מאפינס בננות ושוקולד צ'יפס שיגרמו לכל הכיתה לקנא
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2497.6 קק״ל 2497.6 קק״לפחמימות 363.0 גרם 363.0 גרםשומן 139.5 גרם 139.5 גרםנתרן 2568.3 מ״ג 2568.3 מ״גחלבון 41.6 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 802.8 מ״ג 802.8 מ״גסידן 167.0 מ״ג 167.0 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 2427.6 מ״ג 2427.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות363 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2497.6 קק״ל 2497.6 קק״לפחמימות 363.0 גרם 363.0 גרםשומן 139.5 גרם 139.5 גרםנתרן 2568.3 מ״ג 2568.3 מ״גחלבון 41.6 גרם 41.6 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 8.4 גרםשומן רווי 79.4 גרם 79.4 גרםכולסטרול 802.8 מ״ג 802.8 מ״גסידן 167.0 מ״ג 167.0 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 2427.6 מ״ג 2427.6 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 2498 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 בננות בינוניות
-
120 גרם חמאה רכה
-
2 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח תופח
-
100 גרם שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן או מרפדים אותם במנז’טים.
- קולפים את הבננות, שמים אותן בקערת המיקסר ומועכים היטב במזלג עד שמתקבלת עיסת בננות רכה.
- מוסיפים את החמאה הרכה ואת הסוכר ומעבדים במיקסר עם וו גיטרה כדקה במהירות בינונית, רק עד שמתקבל קרם אחיד.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומעבדים עד שהן נטמעות בתערובת.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבבים ידנית עם כף עץ בכמה תנועות קצרות ואחידות, רק עד שהעיסה אחידה (הסיבה: ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים וקשים. ערבוב קצר ישאיר אותם רכים).
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס, מערבבים קלות עם כף עץ בכמה תנועות קצרות.
- יוצקים את העיסה לשקעים, עד לשלושה רבעים מגובהם.
- אופים במשך 20-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא לח עם מעט פירורים עליו.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית בתרסיס שמן או מרפדים אותם במנז’טים.
- קולפים את הבננות, שמים אותן בקערת המיקסר ומועכים היטב במזלג עד שמתקבלת עיסת בננות רכה.
- מוסיפים את החמאה הרכה ואת הסוכר ומעבדים במיקסר עם וו גיטרה כדקה במהירות בינונית, רק עד שמתקבל קרם אחיד.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומעבדים עד שהן נטמעות בתערובת.
- מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבבים ידנית עם כף עץ בכמה תנועות קצרות ואחידות, רק עד שהעיסה אחידה (הסיבה: ערבוב יתר יגרום למאפינס להיות דחוסים וקשים. ערבוב קצר ישאיר אותם רכים).
- מוסיפים את השוקולד צ’יפס, מערבבים קלות עם כף עץ בכמה תנועות קצרות.
- יוצקים את העיסה לשקעים, עד לשלושה רבעים מגובהם.
- אופים במשך 20-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא לח עם מעט פירורים עליו.
הערות
- ניתן להשתמש בתבנית שקעים בקוטר 8 ס"מ ל-6 מאפינס או בתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ ל-12 מאפינס
- ניתן להשתמש בנטיפי שוקולד עשויים שוקולד חלב, שוקולד מריר או שוקולד לבן
הערות
- ניתן להשתמש בתבנית שקעים בקוטר 8 ס"מ ל-6 מאפינס או בתבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ ל-12 מאפינס
- ניתן להשתמש בנטיפי שוקולד עשויים שוקולד חלב, שוקולד מריר או שוקולד לבן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן