-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.4 קק״ל 1924.5 קק״לפחמימות 17.6 גרם 211.8 גרםשומן 8.2 גרם 97.9 גרםנתרן 285.7 מ״ג 3427.8 מ״גחלבון 3.9 גרם 46.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.2 גרםכולסטרול 60.8 מ״ג 729.8 מ״גסידן 22.6 מ״ג 271.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 65.6 מ״ג 787.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות18 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 160.4 קק״ל 1924.5 קק״לפחמימות 17.6 גרם 211.8 גרםשומן 8.2 גרם 97.9 גרםנתרן 285.7 מ״ג 3427.8 מ״גחלבון 3.9 גרם 46.4 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 4.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 56.2 גרםכולסטרול 60.8 מ״ג 729.8 מ״גסידן 22.6 מ״ג 271.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 65.6 מ״ג 787.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 160 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ביצים L
-
1 כפית גרידת לימון
-
2 כפות מיץ לימון
-
100 גרם חמאהרכה
-
1/2 כוס רוויון
-
2 כוסות קמח תופח
-
1 כוס אוכמניות טריות
-
1 צנצנת ריבת אוכמניות
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים אותם יחד במשך 5 דקות.
- מוסיפים ביצים, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבלים שוב על מהירות גבוהה במשך 2 דקות.
- מוסיפים קמח וריוויון לסירוגין, בכל פעם 1/3 כמות וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את האוכמניות ומקפלים בעדינות כדי שהאוכמניות לא יצבעו לגמרי את המאפינס.
- מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים או למנז’טים וממלאים עד 2/3 גובה.
- מניחים מעל כף גדושה של מעדן פרי אוכמניות ויוצרים מעין שיוש של המעדן בעזרת סכין או כפית.
- אופים בתנור החם במשך 25-30 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
- מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
המתכון בשיתוף חברת סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומקרימים אותם יחד במשך 5 דקות.
- מוסיפים ביצים, גרידת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבלים שוב על מהירות גבוהה במשך 2 דקות.
- מוסיפים קמח וריוויון לסירוגין, בכל פעם 1/3 כמות וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את האוכמניות ומקפלים בעדינות כדי שהאוכמניות לא יצבעו לגמרי את המאפינס.
- מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים או למנז’טים וממלאים עד 2/3 גובה.
- מניחים מעל כף גדושה של מעדן פרי אוכמניות ויוצרים מעין שיוש של המעדן בעזרת סכין או כפית.
- אופים בתנור החם במשך 25-30 דקות או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
- מצננים, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
המתכון בשיתוף חברת סיימן סחר
מתכון: רחלי קרוט
צילום: אפיק גבאי
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בשמנת חמוצה או ביוגורט באותה כמות
הערות
- אפשר להחליף את הרוויון בשמנת חמוצה או ביוגורט באותה כמות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן