מאפה תפוחי אדמה מהיר וטעים בטירוף
מאפה כזה עוד לא אכלתם: בצק עלים סופר פריך עם פרוסות דקות וזהובות של תפוחי אדמה, גבינה עשירה ותימין, שמכינים ממש בקלות. ההתמכרות הבאה שלכם!
מאפה כזה עוד לא אכלתם: בצק עלים סופר פריך עם פרוסות דקות וזהובות של תפוחי אדמה, גבינה עשירה ותימין, שמכינים ממש בקלות. ההתמכרות הבאה שלכם!
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.3 קק״ל 217.9 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.5 גרםשומן 2.6 גרם 15.9 גרםנתרן 313.9 מ״ג 1883.6 מ״גחלבון 3.0 גרם 18.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 42.5 מ״גסידן 68.6 מ״ג 411.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 8.9 מ״ג 53.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות0 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 36.3 קק״ל 217.9 קק״לפחמימות 0.1 גרם 0.5 גרםשומן 2.6 גרם 15.9 גרםנתרן 313.9 מ״ג 1883.6 מ״גחלבון 3.0 גרם 18.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 42.5 מ״גסידן 68.6 מ״ג 411.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 8.9 מ״ג 53.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 36 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה בצק עלים קפוא
-
3/4 כוס גבינת מוצרלה
-
1/2 מיכל גבינת מסקרפונה
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חופן תימין טרי
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק העלים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה דק דק. אם יש לכם מנדולינה כדאי להעזר בה, אם לא, בעזרת סכין חדה בזהירות.
- מניחים את הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה.
- בעזרת סכין חדה חורצים מסגרת במרחק 2 ס”מ מהשוליים. חשוב לא לחתוך עד הסוף אלא 3/4 דרך. מחוררים את האמצע (בלי לחורר את המסגרת) עם מזלג בשלל מקומות.
- מגררים את גבינת המוצרלה. מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם גבינת המוצרלה המגוררת.
- מורחים על כל המרכז (עד הפס של המסגרת) את הגבינות בשכבה דקה ומניחים את תפוחי האדמה מעל בצורת רעפים צמודים.
- מתיזים תרסיס שמן, בנדיבות, על תפוחי האדמה והבצק מסביב ומפזרים עלי תימין. ממליחים ומפלפלים.
- אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שהמאפה ותפוחי האדמה זהובים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק העלים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה דק דק. אם יש לכם מנדולינה כדאי להעזר בה, אם לא, בעזרת סכין חדה בזהירות.
- מניחים את הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה.
- בעזרת סכין חדה חורצים מסגרת במרחק 2 ס”מ מהשוליים. חשוב לא לחתוך עד הסוף אלא 3/4 דרך. מחוררים את האמצע (בלי לחורר את המסגרת) עם מזלג בשלל מקומות.
- מגררים את גבינת המוצרלה. מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם גבינת המוצרלה המגוררת.
- מורחים על כל המרכז (עד הפס של המסגרת) את הגבינות בשכבה דקה ומניחים את תפוחי האדמה מעל בצורת רעפים צמודים.
- מתיזים תרסיס שמן, בנדיבות, על תפוחי האדמה והבצק מסביב ומפזרים עלי תימין. ממליחים ומפלפלים.
- אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שהמאפה ותפוחי האדמה זהובים.
הערות
- אפשר גם להשתמש ברוזמרין במקום תימין
הערות
- אפשר גם להשתמש ברוזמרין במקום תימין
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן