מאפה פילו עם מנגולד וגבינות

שכבות שכבות של דפי פילו פריכים מבחוץ ורכים בפנים, מלית גבינה ומנגולד עשירה ומפנקת ויש לכם מאפה מושלם לארוחת ערב או לאירוח
שכבות שכבות של דפי פילו פריכים מבחוץ ורכים בפנים, מלית גבינה ומנגולד עשירה ומפנקת ויש לכם מאפה מושלם לארוחת ערב או לאירוח
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    4 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.6 קק״ל 2740.7 קק״ל
    פחמימות 4.2 גרם 33.7 גרם
    שומן 30.0 גרם 239.7 גרם
    נתרן 812.6 מ״ג 6500.6 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 58.1 גרם
    כולסטרול 84.3 מ״ג 674.1 מ״ג
    סידן 232.0 מ״ג 1855.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 178.6 מ״ג 1428.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    4 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 342.6 קק״ל 2740.7 קק״ל
    פחמימות 4.2 גרם 33.7 גרם
    שומן 30.0 גרם 239.7 גרם
    נתרן 812.6 מ״ג 6500.6 מ״ג
    חלבון 13.2 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 58.1 גרם
    כולסטרול 84.3 מ״ג 674.1 מ״ג
    סידן 232.0 מ״ג 1855.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אשלגן 178.6 מ״ג 1428.5 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים  גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
  2. מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
  4. שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
  5. משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרססים בתרסיס שמן זית תבנית לזניה חסינת חום כגון פיירקס. מניחים עליה שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס שמן זית.
  8. לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
  9. מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
  10. לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
  11. לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
  12. מורחים את פני המאפה בשמן זית, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
  13. אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ופריכים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה פילו עם מנגולד וגבינות

׳שגש׳גש׳ג

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות