-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.6 קק״ל 2740.7 קק״לפחמימות 4.2 גרם 33.7 גרםשומן 30.0 גרם 239.7 גרםנתרן 812.6 מ״ג 6500.6 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 58.1 גרםכולסטרול 84.3 מ״ג 674.1 מ״גסידן 232.0 מ״ג 1855.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 178.6 מ״ג 1428.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 342.6 קק״ל 2740.7 קק״לפחמימות 4.2 גרם 33.7 גרםשומן 30.0 גרם 239.7 גרםנתרן 812.6 מ״ג 6500.6 מ״גחלבון 13.2 גרם 105.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 4.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 58.1 גרםכולסטרול 84.3 מ״ג 674.1 מ״גסידן 232.0 מ״ג 1855.6 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 178.6 מ״ג 1428.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 343 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילו קפואמופשר במקרר
-
2 כוסות חלב 3%
-
2 ביצים L
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלית
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 צרור עלי מנגולד
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
150 גרם גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
- מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
- שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
- משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרססים בתרסיס שמן זית תבנית לזניה חסינת חום כגון פיירקס. מניחים עליה שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס שמן זית.
- לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
- מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
- לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
- לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
- מורחים את פני המאפה בשמן זית, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
- אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ופריכים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
- מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
- שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
- משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרססים בתרסיס שמן זית תבנית לזניה חסינת חום כגון פיירקס. מניחים עליה שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס שמן זית.
- לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
- מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
- לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
- לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
- מורחים את פני המאפה בשמן זית, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
- אופים כ-30-40 דקות, עד שפני המאפה שחומים ופריכים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
׳שגש׳גש׳ג
כן