מאפה פילו במילו גבינה ודובדבני אמרנה
ישראל אהרוני מכין מאפה פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה - קצת מלוח, קצת מתוק ובעיקר ממכר. זולפים מעל רוטב דבש מתקתק ונהנים מקינוח מיוחד וטעים
ישראל אהרוני מכין מאפה פילו במילוי גבינה ודובדבני אמרנה - קצת מלוח, קצת מתוק ובעיקר ממכר. זולפים מעל רוטב דבש מתקתק ונהנים מקינוח מיוחד וטעים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 646.3 קק״ל 5170.1 קק״לפחמימות 64.7 גרם 517.3 גרםשומן 40.4 גרם 322.9 גרםנתרן 203.7 מ״ג 1629.4 מ״גחלבון 9.9 גרם 79.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 23.4 גרם 187.0 גרםכולסטרול 87.2 מ״ג 697.5 מ״גסידן 148.2 מ״ג 1185.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 171.8 מ״ג 1374.1 מ״גאבץ 117.0 מ״ג 935.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות65 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 646.3 קק״ל 5170.1 קק״לפחמימות 64.7 גרם 517.3 גרםשומן 40.4 גרם 322.9 גרםנתרן 203.7 מ״ג 1629.4 מ״גחלבון 9.9 גרם 79.4 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.6 גרםשומן רווי 23.4 גרם 187.0 גרםכולסטרול 87.2 מ״ג 697.5 מ״גסידן 148.2 מ״ג 1185.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 171.8 מ״ג 1374.1 מ״גאבץ 117.0 מ״ג 935.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 646 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 עלי בצק פילו קפוא
-
1/2 כוס סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כף קינמון טחון
מילוי
-
500 גרם גבינת מסקרפונה
-
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
1/2 צנצנת דובדבני אמרנה
רוטב
-
1 כוס דבש
-
2 מקלות קינמון קטנים
-
2 תרמילי הל שלם
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כפית גרידת לימון
-
6 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים (שומרים את הסירופ לפנקייקים או לגלידה). מערבבים בקערה את הגבינות עם הדובדבנים המסוננים.
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית קטנה.
- משמנים מחבת עגולה גדולה, פורסים במחבת דף פילו אחד, מתיזים עליו מעט תרסיס שמן בטעם חמאה ומפזרים מעט מתערובת הקינמון והסוכר. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 דפי פילו כך שנוצרת תחתית מ-4 דפי פילו.
- מניחים מעל את המילוי, מקפלים את שולי הבצק פנימה ומכסים ביתרת דפי הפילו (גם אותם מפרידים בתערובת של סוכר וקינמון, כפי שעשינו עם ארבעת הדפים הראשונים). משמנים בעזרת תרסיס שמן בטעם חמאה ומעבירים לכיריים.
- מטגנים בחום בינוני עד להזהבה, הופכים בעזרת צלחת גדולה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות, עד להזהבה.
- במקביל מכינים את הרוטב: מבשלים את הדבש עם יתר התבלינים עד לבעבוע קל.
- יוצקים את רוטב הדבש על המאפה ומגישים מיד. ניתן להגיש עם פיסטוקים או אגוזי מלך מלמעלה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את המילוי: מסננים את הדובדבנים (שומרים את הסירופ לפנקייקים או לגלידה). מערבבים בקערה את הגבינות עם הדובדבנים המסוננים.
- מערבבים את הסוכר והקינמון בקערית קטנה.
- משמנים מחבת עגולה גדולה, פורסים במחבת דף פילו אחד, מתיזים עליו מעט תרסיס שמן בטעם חמאה ומפזרים מעט מתערובת הקינמון והסוכר. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 דפי פילו כך שנוצרת תחתית מ-4 דפי פילו.
- מניחים מעל את המילוי, מקפלים את שולי הבצק פנימה ומכסים ביתרת דפי הפילו (גם אותם מפרידים בתערובת של סוכר וקינמון, כפי שעשינו עם ארבעת הדפים הראשונים). משמנים בעזרת תרסיס שמן בטעם חמאה ומעבירים לכיריים.
- מטגנים בחום בינוני עד להזהבה, הופכים בעזרת צלחת גדולה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות, עד להזהבה.
- במקביל מכינים את הרוטב: מבשלים את הדבש עם יתר התבלינים עד לבעבוע קל.
- יוצקים את רוטב הדבש על המאפה ומגישים מיד. ניתן להגיש עם פיסטוקים או אגוזי מלך מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן