מאפה פילו במילוי בשר עם סלט עגבניות
רוצים להכין מנה ראשונה שכל האורחים ידברו עליה? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים מאפה פילו במילוי בשר שמגישים עם סלט עגבניות חריף וטחינה
רוצים להכין מנה ראשונה שכל האורחים ידברו עליה? ישראל אהרוני מלמד איך מכינים מאפה פילו במילוי בשר שמגישים עם סלט עגבניות חריף וטחינה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 828.3 קק״ל 4969.8 קק״לפחמימות 42.1 גרם 252.4 גרםשומן 51.1 גרם 306.7 גרםנתרן 1441.7 מ״ג 8650.3 מ״גחלבון 30.6 גרם 183.8 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 46.7 גרםשומן רווי 14.9 גרם 89.5 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 430.0 מ״גסידן 126.4 מ״ג 758.2 מ״גברזל 5.8 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 1289.0 מ״ג 7734.3 מ״גאבץ 160.7 מ״ג 964.0 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות42 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 828.3 קק״ל 4969.8 קק״לפחמימות 42.1 גרם 252.4 גרםשומן 51.1 גרם 306.7 גרםנתרן 1441.7 מ״ג 8650.3 מ״גחלבון 30.6 גרם 183.8 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 46.7 גרםשומן רווי 14.9 גרם 89.5 גרםכולסטרול 71.7 מ״ג 430.0 מ״גסידן 126.4 מ״ג 758.2 מ״גברזל 5.8 מ״ג 34.9 מ״גאשלגן 1289.0 מ״ג 7734.3 מ״גאבץ 160.7 מ״ג 964.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 828 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 עלי בצק פילו קפוא
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 חציל בינוני
מילוי בשר
-
4 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 בצל בינוני
-
1/2 כוס עגבניות מיובשות
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צרור בזיליקום
סלט עגבניות
-
1 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
1 צרור כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מים קרים
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את החציל לקוביות בגודל אחיד, מעבירים לתבנית התנור, מתיזים מעט ספריי שמן וקולים כ-20 דקות.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את השום, הפלפל החריף, הבצל והעגבניות המיובשות.
- יוצקים את השמן למחבת רחבה, מוסיפים פלפל ירוק ושום ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות.
- מוסיפים את הבשר, רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום וקוביות חציל קלוי, מערבבים ומצננים היטב.
- מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים מעט פירורי לחם. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
- מניחים מחצית מכמות הבשר על דפי הפילו ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה בשנית עם יתר המרכיבים.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
- מכינים את הסלט: חוצים את העגבניות לחצאים. קוצצים דק את הבצל הירוק, הפלפל החריף והכוסברה.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים טחינה: מעבדים את כל המרכיבים מלבד המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד הגעה למרקם הרצוי.
- חותכים את המאפים לפרוסות ומגישים בליווי סלט עגבניות וטחינה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מכינים את החצילים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את החציל לקוביות בגודל אחיד, מעבירים לתבנית התנור, מתיזים מעט ספריי שמן וקולים כ-20 דקות.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את השום, הפלפל החריף, הבצל והעגבניות המיובשות.
- יוצקים את השמן למחבת רחבה, מוסיפים פלפל ירוק ושום ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות.
- מוסיפים את הבשר, רסק העגבניות, המלח והפלפל השחור ומטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים עגבניות מיובשות קצוצות, בזיליקום וקוביות חציל קלוי, מערבבים ומצננים היטב.
- מתיזים שמן על דף פילו ומפזרים מעט פירורי לחם. חוזרים על הפעולה 3 פעמים.
- מניחים מחצית מכמות הבשר על דפי הפילו ומגלגלים לגליל. חוזרים על הפעולה בשנית עם יתר המרכיבים.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה.
- מכינים את הסלט: חוצים את העגבניות לחצאים. קוצצים דק את הבצל הירוק, הפלפל החריף והכוסברה.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים טחינה: מעבדים את כל המרכיבים מלבד המים במעבד מזון. מוסיפים מים בהדרגה עד הגעה למרקם הרצוי.
- חותכים את המאפים לפרוסות ומגישים בליווי סלט עגבניות וטחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן