-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.2 קק״ל 3366.7 קק״לפחמימות 13.3 גרם 397.9 גרםשומן 4.2 גרם 127.0 גרםנתרן 237.6 מ״ג 7126.7 מ״גחלבון 4.9 גרם 147.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 50.4 גרםכולסטרול 14.4 מ״ג 432.8 מ״גסידן 73.1 מ״ג 2193.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 32.4 מ״ג 971.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.2 קק״ל 3366.7 קק״לפחמימות 13.3 גרם 397.9 גרםשומן 4.2 גרם 127.0 גרםנתרן 237.6 מ״ג 7126.7 מ״גחלבון 4.9 גרם 147.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 21.2 גרםשומן רווי 1.7 גרם 50.4 גרםכולסטרול 14.4 מ״ג 432.8 מ״גסידן 73.1 מ״ג 2193.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 32.4 מ״ג 971.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 12.7 מ״גסגור
מכירים את זה שקופץ לכם בפיד של האינסטגרם מתכון מושחת ומשוגע שבטוח אי אפשר להכין? ככה זה היה בדיוק כשראינו בחשבון האינסטגרם של The Kosher Chef תמונה של אוזני המן פיצה. הרעיון היה כל כך גאוני עד שהיינו חייבים לנסות להכין אותו, כדי לספר לכם אם הוא מוצלח או שאולי לא ממש. אז לשנו בצק, הכנו אוזני המן, ואנחנו שמחים לבשר לכם שמדובר בשיחוק מטורף ובנשנוש מושלם. רוצים להכין גם? הנה המתכון המדויק, שקל מאוד להכין.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 112 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
2 כפיות שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
1 1/3 כוסות מים פושרים
תוספות
-
1 כוס פאסאטה עגבניות
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
1 כוס זיתים שחורים
-
1 כוס גרגירי תירס
עיטור
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן. לשים עם וו לישה כדקה ומוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
- יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות.
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לרדיד בצק בעובי 1 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- במרכז כל עיגול שמים כפית פאסאטה, כפית מוצרלה מגוררת וקורט פרמזן מגורר. מוסיפים מעט תוספות כגון זיתים ותירס.
- צובטים את שולי העיגול לקבלת צורת אוזן המן ומוודאים שהפינות סגורות היטב כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 15 דקות. אם במהלך התפיחה נפתחו חלק מהאוזניים, סוגרים אותן שוב בזהירות.
- מורחים את האוזניים בביצה טרופה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות עד שהאוזניים זהובות ופריכות.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים, הסוכר, המים והשמן. לשים עם וו לישה כדקה ומוסיפים גם את המלח. לשים כ-10 דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
- יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 30 דקות.
- לאחר ההתפחה, מרדדים את הבצק על משטח מקומח לרדיד בצק בעובי 1 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ.
- מגררים את הגבינות בפומפייה.
- במרכז כל עיגול שמים כפית פאסאטה, כפית מוצרלה מגוררת וקורט פרמזן מגורר. מוסיפים מעט תוספות כגון זיתים ותירס.
- צובטים את שולי העיגול לקבלת צורת אוזן המן ומוודאים שהפינות סגורות היטב כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 15 דקות. אם במהלך התפיחה נפתחו חלק מהאוזניים, סוגרים אותן שוב בזהירות.
- מורחים את האוזניים בביצה טרופה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 15-20 דקות עד שהאוזניים זהובות ופריכות.
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן