מאפה בצק עלים עם עגבניות שרי וגבינת פטה
יש לכם אורחים לא צפויים ואתם רוצים לתקתק מאפה מלוח בזריזות? תמרה אהרוני מלמדת להכין מאפה בצק עלים עם עגבניות שרי וגבינת פטה שתמיד קוצר מחמאות
יש לכם אורחים לא צפויים ואתם רוצים לתקתק מאפה מלוח בזריזות? תמרה אהרוני מלמדת להכין מאפה בצק עלים עם עגבניות שרי וגבינת פטה שתמיד קוצר מחמאות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 95.9 קק״ל 767.3 קק״לפחמימות 5.0 גרם 40.1 גרםשומן 6.9 גרם 55.3 גרםנתרן 457.5 מ״ג 3660.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 19.2 גרםכולסטרול 8.2 מ״ג 65.5 מ״גסידן 71.8 מ״ג 574.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 210.2 מ״ג 1681.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 95.9 קק״ל 767.3 קק״לפחמימות 5.0 גרם 40.1 גרםשומן 6.9 גרם 55.3 גרםנתרן 457.5 מ״ג 3660.0 מ״גחלבון 4.2 גרם 33.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.2 גרםשומן רווי 2.4 גרם 19.2 גרםכולסטרול 8.2 מ״ג 65.5 מ״גסידן 71.8 מ״ג 574.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 210.2 מ״ג 1681.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 96 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
המאפה
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
20 גרם חמאה
-
3 כפות שמן זית
-
3 עלי מרווה
-
1 כף תימין טרי
-
1 בצל בינוני
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות עגבניות שרי
-
1 חופן בזיליקום
-
150 גרם גבינת פטה 5%
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לחצאים.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן. מעבירים לתבנית האפייה ומקררים.
- במחבת גדולה מחממים את החמאה והשמן. מוסיפים את המרווה והטימין ומערבבים.
- קוצצים דק את הבצל ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-5 דקות עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הבלסמי, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומכבים את האש. מקררים מעט.
- מערבבים לתוך תערובת הבצל את קוביות העגבניות והבזיליקום.
- מפזרים את התערובת במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 2-3 ס”מ. מזלפים מעל הכול מעט שמן זית.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. לפני ההגשה מפוררים מעל המאפה את גבינת הפטה.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לחצאים.
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן. מעבירים לתבנית האפייה ומקררים.
- במחבת גדולה מחממים את החמאה והשמן. מוסיפים את המרווה והטימין ומערבבים.
- קוצצים דק את הבצל ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-5 דקות עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הבלסמי, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומכבים את האש. מקררים מעט.
- מערבבים לתוך תערובת הבצל את קוביות העגבניות והבזיליקום.
- מפזרים את התערובת במרכז הבצק ומשאירים שוליים של 2-3 ס”מ. מזלפים מעל הכול מעט שמן זית.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה. לפני ההגשה מפוררים מעל המאפה את גבינת הפטה.
הערות
- מומלץ להשתמש בעגבניות שרי בכמה צבעים
הערות
- מומלץ להשתמש בעגבניות שרי בכמה צבעים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן