לחמעג’ון – מאפה בצק טורקי עם בשר וצנוברים

ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה לארוחה בשרית או ארוחת צהריים קלילה - לחמעג'ון, מאפה בצק מהמטבח הטורקי עם בשר וצנוברים שכיף לאכול עם טחינה
ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה לארוחה בשרית או ארוחת צהריים קלילה - לחמעג'ון, מאפה בצק מהמטבח הטורקי עם בשר וצנוברים שכיף לאכול עם טחינה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • פחמימות
    117 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1229.1 קק״ל 2458.3 קק״ל
    פחמימות 116.5 גרם 232.9 גרם
    שומן 65.5 גרם 131.0 גרם
    נתרן 2950.7 מ״ג 5901.3 מ״ג
    חלבון 58.3 גרם 116.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 9.1 גרם
    שומן רווי 13.9 גרם 27.9 גרם
    כולסטרול 129.0 מ״ג 258.0 מ״ג
    סידן 113.8 מ״ג 227.6 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1448.1 מ״ג 2896.2 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • פחמימות
    117 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1229.1 קק״ל 2458.3 קק״ל
    פחמימות 116.5 גרם 232.9 גרם
    שומן 65.5 גרם 131.0 גרם
    נתרן 2950.7 מ״ג 5901.3 מ״ג
    חלבון 58.3 גרם 116.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 9.1 גרם
    שומן רווי 13.9 גרם 27.9 גרם
    כולסטרול 129.0 מ״ג 258.0 מ״ג
    סידן 113.8 מ״ג 227.6 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 13.6 מ״ג
    אשלגן 1448.1 מ״ג 2896.2 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל תורכי
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

לפני האפייה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. לשים את חומרי הבצק במיקסר כ-4 דקות עד לבצק גמיש ורך (אך לא דביק). מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים ידנית כדקה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה.
  2. מכינים את הטופינגז: קוצצים דק את הבצל.
  3. מערבבים את חומרי הטופניגז בקערה לתערובת אחידה.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים את הידיים ואת משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. לשים קלות ומחלקים לשניים.
  6. בעזרת הידיים פותחים את הבצק לפיתה אובאלית דקה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם חציו השני של הבצק.
  7. מניחים שכבה דקה של חצי מכמות הבשר על כל פיתה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי מרווה.
  8. אופים בתנור החם כרבע שעה, עד שהמאפה זהוב ומוכן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמעג’ון – מאפה בצק טורקי עם בשר וצנוברים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות