-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 367.9 קק״ל 3679.3 קק״לפחמימות 40.2 גרם 402.3 גרםשומן 18.1 גרם 181.5 גרםנתרן 464.9 מ״ג 4648.8 מ״גחלבון 10.3 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 32.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 20.3 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 268.8 מ״גסידן 157.6 מ״ג 1576.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 165.7 מ״ג 1657.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות40 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 367.9 קק״ל 3679.3 קק״לפחמימות 40.2 גרם 402.3 גרםשומן 18.1 גרם 181.5 גרםנתרן 464.9 מ״ג 4648.8 מ״גחלבון 10.3 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 32.8 גרםשומן רווי 2.0 גרם 20.3 גרםכולסטרול 26.9 מ״ג 268.8 מ״גסידן 157.6 מ״ג 1576.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 25.5 מ״גאשלגן 165.7 מ״ג 1657.1 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 16.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 368 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 סלק בינוני
-
100 גרם גבינת פטה 5%
-
1 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הסלק בפומפייה.
- טורפים את הביצה.
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
- אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
- מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מגררים את הסלק בפומפייה.
- טורפים את הביצה.
- שמים את כל הרכיבים מלבד המלח בקערת מיקסר עם וו לישה. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית ומעבדים את הבצק כ-5 דקות. כשנוצר גוש בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ-7 דקות, עד שנוצר בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה.
- אחרי 30 דקות מוציאים את האוויר באמצעות האגרופים, עוטפים שוב את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה שנייה של 60 עד 90 דקות.
- לאחר ההתפחה השנייה, קורצים 10 עיגולים מהבצק ומגלגלים ביד לכדורים עגולים.
- מניחים על התבנית, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום, ומניחים להתפחה נוספת של 20-40 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מברישים שוב את הלחמניות במעט ביצה טרופה ואופים עד שהלחמניות זהובות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן