לחמניות כשרות לפסח

קבלו מתכון של לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
קבלו מתכון של לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    0 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 76.0 קק״ל 1519.7 קק״ל
    פחמימות 0.1 גרם 2.4 גרם
    שומן 7.8 גרם 156.0 גרם
    נתרן 172.6 מ״ג 3452.6 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 31.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 50.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 6.4 מ״ג 127.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 16.1 מ״ג 321.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    0 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 76.0 קק״ל 1519.7 קק״ל
    פחמימות 0.1 גרם 2.4 גרם
    שומן 7.8 גרם 156.0 גרם
    נתרן 172.6 מ״ג 3452.6 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 31.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 16.4 גרם
    כולסטרול 50.8 מ״ג 1015.2 מ״ג
    סידן 6.4 מ״ג 127.2 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 4.3 מ״ג
    אשלגן 16.1 מ״ג 321.6 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 2.4 מ״ג
    סגור

לחמניות מקמח מצה, עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום.

לשדרוג המראה, אפשר לאפות את הלחמניות בתבניות סיליקון עם שקעים אישיים. לגיוון הטעם, נחמד לשחק עם התיבול והתוספות.

בכל מקרה, חשוב לא לפתוח את דלת התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה (אחרת הלחמניות ישתטחו…).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

תוספת

קישוט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
  3. ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
  4. מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
  5. בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
  6. מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
  7. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
  8. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
  9. מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

 

הערות

  • אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות כשרות לפסח

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות