-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 212.5 קק״ל 1699.9 קק״לפחמימות 36.4 גרם 291.5 גרםשומן 4.8 גרם 38.8 גרםנתרן 584.3 מ״ג 4674.2 מ״גחלבון 5.2 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 62.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 98.9 מ״ג 791.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות36 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 212.5 קק״ל 1699.9 קק״לפחמימות 36.4 גרם 291.5 גרםשומן 4.8 גרם 38.8 גרםנתרן 584.3 מ״ג 4674.2 מ״גחלבון 5.2 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.2 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 62.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 98.9 מ״ג 791.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
המתכון הבסיסי של הלחמניות האלו משמש אותי ללחם הסנדביצ’ים הכי טעים שיש – הוא נפרס בקלות, לא מתוק מדי ולא מלוח מדי, ומתאים לכל מילוי, מלוח או מתוק. כאן אני מכינה ממנו לחמניות עם ציפוי “טיגריס” מתפצפץ בפה (בעצם מראה החברבורות מזכיר יותר נמר, ולא טיגריס עם פסים- אבל ככה כבר התרגלתי לקרוא להן…).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 213 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק לחם
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 כוס מים פושרים
-
25גרם או 1/2 קובייה שמרים טריים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 כפית מלח דק
ציפוי חברבורות קראנצ'י
-
100 גרם קמח אורז
-
25גרם או 1/2 קובייה שמרים טריים
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים פושרים
אופן הכנה
- מכינים בצק לחם, מתפיחים ומעצבים לחמניות: שמים קמח בקערת מיקסר. בספל מערבבים מים, סוכר ושמרים. יוצרים שקע בקמח שבקערה ומניחים בתוכו את הספל (למניעת גלישה על השיש, וגם לחימום).
- אחרי 10 דקות, כשהספל מעלה קצף, מוזגים את תוכנו לקמח ומוסיפים גם שמן ומלח. מעבדים במיקסר עם וו לישה 10-5 דקות במהירות בינונית, לבצק נוקשה יחסית, חלק ומבריק.
- משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
- משטחים לעיגול, מחלקים בסכין ל-8 (כמו שחותכים פיצה) ומעצבים מכל חלק לחמנייה עגולה.
- מכינים את ציפוי החברבורות, מצפים, מתפיחים ואופים: מערבבים את כל חומרי הציפוי למשחה אחידה. מיד טובלים כל לחמנייה לציפוי החצי העליון. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד שכל לחמנייה שחומה ומנומרת.
אופן הכנה
- מכינים בצק לחם, מתפיחים ומעצבים לחמניות: שמים קמח בקערת מיקסר. בספל מערבבים מים, סוכר ושמרים. יוצרים שקע בקמח שבקערה ומניחים בתוכו את הספל (למניעת גלישה על השיש, וגם לחימום).
- אחרי 10 דקות, כשהספל מעלה קצף, מוזגים את תוכנו לקמח ומוסיפים גם שמן ומלח. מעבדים במיקסר עם וו לישה 10-5 דקות במהירות בינונית, לבצק נוקשה יחסית, חלק ומבריק.
- משמנים בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
- משטחים לעיגול, מחלקים בסכין ל-8 (כמו שחותכים פיצה) ומעצבים מכל חלק לחמנייה עגולה.
- מכינים את ציפוי החברבורות, מצפים, מתפיחים ואופים: מערבבים את כל חומרי הציפוי למשחה אחידה. מיד טובלים כל לחמנייה לציפוי החצי העליון. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד שכל לחמנייה שחומה ומנומרת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן