לחמניות שמרים במילוי דלעת
לחמניות שמרים במילוי דלעת, תפוחות וזהובות, פשוטות להכנה, במילוי מפתיע וקצת מתקתק של פירה דלעת וקישואים. והבונוס? הן פרווה ומתאימות גם לאירוח בשרי
לחמניות שמרים במילוי דלעת, תפוחות וזהובות, פשוטות להכנה, במילוי מפתיע וקצת מתקתק של פירה דלעת וקישואים. והבונוס? הן פרווה ומתאימות גם לאירוח בשרי
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 361.5 קק״ל 5422.1 קק״לפחמימות 56.7 גרם 849.9 גרםשומן 11.6 גרם 173.4 גרםנתרן 314.2 מ״ג 4713.6 מ״גחלבון 8.2 גרם 122.8 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 45.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 22.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 447.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 350.0 מ״ג 5249.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות
-
פחמימות57 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 361.5 קק״ל 5422.1 קק״לפחמימות 56.7 גרם 849.9 גרםשומן 11.6 גרם 173.4 גרםנתרן 314.2 מ״ג 4713.6 מ״גחלבון 8.2 גרם 122.8 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 45.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 22.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 447.2 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 350.0 מ״ג 5249.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 15.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 362 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
3 כוסות מים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
מילוי
-
750 גרם דלעות
-
1 קישוא בינוני
-
3 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כורכום
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הדלעת והקישוא לקוביות. קוצצים את הבצל.
- מכינים את הבצק: מניחים את כל רכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 9 דקות. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
- משמנים קערה בתרסיס השמן, מעבירים את הבצק, מניילנים ומתפיחים במקום חמים כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המילוי: מבשלים את הדלעת והקישוא בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לדלעת המעוכה, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות. משמנים את השיש בתרסיס השמן ומרדדים כל כדור לעיגול קטן. שמים מילוי בנדיבות, סוגרים כמו שק ומניחים על התבנית עם הסגירה כלפי מטה.
- מתפיחים עם המילוי כ-30 דקות. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את הדלעת והקישוא לקוביות. קוצצים את הבצל.
- מכינים את הבצק: מניחים את כל רכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במשך 9 דקות. אחרי 5 דקות מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש.
- משמנים קערה בתרסיס השמן, מעבירים את הבצק, מניילנים ומתפיחים במקום חמים כשעתיים, או עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המילוי: מבשלים את הדלעת והקישוא בסיר עם מים עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבצל לדלעת המעוכה, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מחלקים את הבצק ל-15 חתיכות. משמנים את השיש בתרסיס השמן ומרדדים כל כדור לעיגול קטן. שמים מילוי בנדיבות, סוגרים כמו שק ומניחים על התבנית עם הסגירה כלפי מטה.
- מתפיחים עם המילוי כ-30 דקות. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- אופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ניסיתי וממש טעים