-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1462.9 קק״ל 1462.9 קק״לפחמימות 43.3 גרם 43.3 גרםשומן 158.1 גרם 158.1 גרםנתרן 3619.8 מ״ג 3619.8 מ״גחלבון 49.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 4.9 גרםשומן רווי 30.5 גרם 30.5 גרםכולסטרול 635.1 מ״ג 635.1 מ״גסידן 325.1 מ״ג 325.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1440.9 מ״ג 1440.9 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות43 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1462.9 קק״ל 1462.9 קק״לפחמימות 43.3 גרם 43.3 גרםשומן 158.1 גרם 158.1 גרםנתרן 3619.8 מ״ג 3619.8 מ״גחלבון 49.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 4.9 גרםשומן רווי 30.5 גרם 30.5 גרםכולסטרול 635.1 מ״ג 635.1 מ״גסידן 325.1 מ״ג 325.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1440.9 מ״ג 1440.9 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 1463 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
הלזניה
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול בינוני
-
5 פטריות פורטובלו בינוניות
-
500 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
250 מ"ל שמנת לבישול 15% יטבתה
-
2 ביצים L
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות.
- במחבת רחבה מחממים כף משמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות עד שהוא מזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את שתי כפות השמן הנותרות ומחממים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות.
- בקערה רחבה מערבבים יחד גבינה למילוי, תבלינים, שמנת לבישול וביצים. כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה את הקשקבל והפרמזן
- משמנים תבנית לזניה ומניחים בה 3 כפות ממלית הגבינה. מסדרים מעל עלי לזנייה בשכבה אחת. מעל מפזרים שוב שכבה דקה של המלית. מפזרים שליש מכמות הפטריות ומפזרים מתערובת הגבינה מגוררת.
- מניחים מעל עוד שכבת של עלי בצק וחוזרים על השכבות: מלית גבינה, פטריות וגבינה מגוררת. מסיימים עם מלית הגבינה שנשארה ומפזרים מעליה פירורי לחם, פטריות וגבינה מגוררת.
- עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות עד להשחמה.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והפטריות לקוביות.
- במחבת רחבה מחממים כף משמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ-10 דקות עד שהוא מזהיב מעט. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את שתי כפות השמן הנותרות ומחממים מעט. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות.
- בקערה רחבה מערבבים יחד גבינה למילוי, תבלינים, שמנת לבישול וביצים. כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה קטנה את הקשקבל והפרמזן
- משמנים תבנית לזניה ומניחים בה 3 כפות ממלית הגבינה. מסדרים מעל עלי לזנייה בשכבה אחת. מעל מפזרים שוב שכבה דקה של המלית. מפזרים שליש מכמות הפטריות ומפזרים מתערובת הגבינה מגוררת.
- מניחים מעל עוד שכבת של עלי בצק וחוזרים על השכבות: מלית גבינה, פטריות וגבינה מגוררת. מסיימים עם מלית הגבינה שנשארה ומפזרים מעליה פירורי לחם, פטריות וגבינה מגוררת.
- עוטפים בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות. מסירים את נייר האפייה ואופים 10 דקות נוספות עד להשחמה.
הערות
- אפשר להחליף את הגבינה במלית לגבינת טבורוג או כנען
הערות
- אפשר להחליף את הגבינה במלית לגבינת טבורוג או כנען
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן