לזניה צמחונית עם בטטה, עגבניות וגבינה
מחפשים מנת אירוח מרשימה לחגיגת שבועות? ישראל אהרוני מכין לזניה צמחונית עם בטטה, עגבניות וגבינה, מאפה זהוב וריחני שיקצור מלא מחמאות
מחפשים מנת אירוח מרשימה לחגיגת שבועות? ישראל אהרוני מכין לזניה צמחונית עם בטטה, עגבניות וגבינה, מאפה זהוב וריחני שיקצור מלא מחמאות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3529.7 קק״ל 3529.7 קק״לפחמימות 357.2 גרם 357.2 גרםשומן 139.9 גרם 139.9 גרםנתרן 9702.9 מ״ג 9702.9 מ״גחלבון 181.0 גרם 181.0 גרםסיבים תזונתיים 38.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 83.0 גרם 83.0 גרםכולסטרול 362.0 מ״ג 362.0 מ״גסידן 5466.2 מ״ג 5466.2 מ״גברזל 22.0 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 5913.3 מ״ג 5913.3 מ״גאבץ 16.1 מ״ג 16.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות357 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3529.7 קק״ל 3529.7 קק״לפחמימות 357.2 גרם 357.2 גרםשומן 139.9 גרם 139.9 גרםנתרן 9702.9 מ״ג 9702.9 מ״גחלבון 181.0 גרם 181.0 גרםסיבים תזונתיים 38.9 גרם 38.9 גרםשומן רווי 83.0 גרם 83.0 גרםכולסטרול 362.0 מ״ג 362.0 מ״גסידן 5466.2 מ״ג 5466.2 מ״גברזל 22.0 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 5913.3 מ״ג 5913.3 מ״גאבץ 16.1 מ״ג 16.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3530 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשמל
-
60 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב עגבניות
-
1קופסת שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
2 גביעי גבינת ריקוטה 5%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לזניה
-
1 חבילה עלי לזניה
-
3 עגבניות בינוניות
-
3 בטטות בינוניות
-
1 צרור בזיליקום
-
200 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הקמח כשתי דקות. מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור וטורפים עד רתיחה. מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
- בקערה גדולה מערבבים את העגבניות הקצוצות עם גבינת הריקוטה.
- פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
- קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה (או בעזרת סכין חדה מאוד).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בתרסיס שמן.
- מרפדים את התבנית בשכבה של עלי לזניה, מעליה מחצית מרוטב העגבניות והריקוטה, פרוסות בטטה דקיקות, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום. מעל יוצקים שליש מהבשמל ומפזרים מעט פרמזן. חוזרים על הפעולה שוב - עלי לזניה, רוטב עגבניות וכן הלאה. מעל הכול שמים שכבה נוספת של עלי לזניה, את השליש האחרון של הבשמל ומפזרים גבינת פרמזן.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30 דקות בתנור החם. בתום חצי שעה, מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים בשמל: ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים בה את הקמח כשתי דקות. מוסיפים חלב, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור וטורפים עד רתיחה. מבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש.
- בקערה גדולה מערבבים את העגבניות הקצוצות עם גבינת הריקוטה.
- פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
- קולפים את הבטטות ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה (או בעזרת סכין חדה מאוד).
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בתרסיס שמן.
- מרפדים את התבנית בשכבה של עלי לזניה, מעליה מחצית מרוטב העגבניות והריקוטה, פרוסות בטטה דקיקות, פרוסות עגבנייה ועלי בזיליקום. מעל יוצקים שליש מהבשמל ומפזרים מעט פרמזן. חוזרים על הפעולה שוב - עלי לזניה, רוטב עגבניות וכן הלאה. מעל הכול שמים שכבה נוספת של עלי לזניה, את השליש האחרון של הבשמל ומפזרים גבינת פרמזן.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 30 דקות בתנור החם. בתום חצי שעה, מסירים את נייר הכסף ואופים 15 דקות נוספות להשחמה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן