לזניה חצילים וגבינות של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים לזניה חצילים וגבינות משגעת, סופר טעימה וסופר פשוטה להכנה. השילוב בין רוטב הבשמל לרוטב העגבניות הוא טעים ומנחם
תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים לזניה חצילים וגבינות משגעת, סופר טעימה וסופר פשוטה להכנה. השילוב בין רוטב הבשמל לרוטב העגבניות הוא טעים ומנחם
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4846.4 קק״ל 4846.4 קק״לפחמימות 405.0 גרם 405.0 גרםשומן 265.9 גרם 265.9 גרםנתרן 9088.6 מ״ג 9088.6 מ״גחלבון 205.6 גרם 205.6 גרםסיבים תזונתיים 79.7 גרם 79.7 גרםשומן רווי 102.7 גרם 102.7 גרםכולסטרול 412.3 מ״ג 412.3 מ״גסידן 4526.5 מ״ג 4526.5 מ״גברזל 29.9 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 9142.9 מ״ג 9142.9 מ״גאבץ 21.8 מ״ג 21.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות405 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4846.4 קק״ל 4846.4 קק״לפחמימות 405.0 גרם 405.0 גרםשומן 265.9 גרם 265.9 גרםנתרן 9088.6 מ״ג 9088.6 מ״גחלבון 205.6 גרם 205.6 גרםסיבים תזונתיים 79.7 גרם 79.7 גרםשומן רווי 102.7 גרם 102.7 גרםכולסטרול 412.3 מ״ג 412.3 מ״גסידן 4526.5 מ״ג 4526.5 מ״גברזל 29.9 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 9142.9 מ״ג 9142.9 מ״גאבץ 21.8 מ״ג 21.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4846 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לזניה
-
1 חבילה עלי לזניה
-
1/2 כוס שמן זית
-
3 חצילים בינוניים
-
2 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות
-
250 גרם גבינות עזים
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 כוס גבינת קשקבל
-
1 צנצנת פלפלים קלויים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב בשמל
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות קמח לבן
-
500 מ"ל חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס גבינת קשקבל
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. חוצים את הפלפלים הקלויים.
- מחממים את שמן הזית בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את החצילים משני הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את רוטב העגבניות: בקערה גדולה מערבבים היטב את העגבניות המרוסקות, 3 סוגי הגבינות, מלח ופלפל.
- מכינים את רוטב הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הקמח עד להשחמה קלה. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד להסמכה.
- מרכיבים את הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית בחפיפה את דפי הלזניה, מניחים מעל שכבה צפופה של החצילים והפלפלים הקלויים, יוצקים מעל 1/2 מתערובת העגבניות והגבינות ומסדרים מעל את עלי הבזיליקום. חוזרים שנית על אותה הפעולה, מסיימים עם דפי הלזניה, יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומפזרים את גבינת הקשקבל.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ואופים כ-30 דקות. מורידים את הניירות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שהלזנייה מזהיבה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. חוצים את הפלפלים הקלויים.
- מחממים את שמן הזית בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את החצילים משני הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את רוטב העגבניות: בקערה גדולה מערבבים היטב את העגבניות המרוסקות, 3 סוגי הגבינות, מלח ופלפל.
- מכינים את רוטב הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הקמח עד להשחמה קלה. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד להסמכה.
- מרכיבים את הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית בחפיפה את דפי הלזניה, מניחים מעל שכבה צפופה של החצילים והפלפלים הקלויים, יוצקים מעל 1/2 מתערובת העגבניות והגבינות ומסדרים מעל את עלי הבזיליקום. חוזרים שנית על אותה הפעולה, מסיימים עם דפי הלזניה, יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומפזרים את גבינת הקשקבל.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ואופים כ-30 דקות. מורידים את הניירות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שהלזנייה מזהיבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן