כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות
שי-לי ליפא מכינה מנה מנחמת ומשביעה של כרוב ממולא בתערובת אורז ובשר. מבשלים את הכרוב ברוטב עגבניות ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
שי-לי ליפא מכינה מנה מנחמת ומשביעה של כרוב ממולא בתערובת אורז ובשר. מבשלים את הכרוב ברוטב עגבניות ונהנים מארוחה שלמה בסיר אחד
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 131.8 קק״ל 1977.1 קק״לפחמימות 8.7 גרם 130.5 גרםשומן 6.7 גרם 99.8 גרםנתרן 406.9 מ״ג 6103.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 66.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.5 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 215.0 מ״גסידן 72.1 מ״ג 1081.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 517.3 מ״ג 7760.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 18.5 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות9 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 131.8 קק״ל 1977.1 קק״לפחמימות 8.7 גרם 130.5 גרםשומן 6.7 גרם 99.8 גרםנתרן 406.9 מ״ג 6103.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 102.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 66.5 גרםשומן רווי 1.6 גרם 24.5 גרםכולסטרול 14.3 מ״ג 215.0 מ״גסידן 72.1 מ״ג 1081.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 517.3 מ״ג 7760.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 18.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 132 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כרוב לבן גדול
מילוי
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
250 גרם בשר בקר טחון
-
3/4 כוס אורז עגול
-
1 עגבנייה בינונית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2קופסאות או 200 גרם רסק עגבניות
-
3 כוסות מים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב למילוי: יוצרים קונוס עמוק בבסיס הכרוב בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב.
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם כף מלח.
- חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך 5-4 דקות עד שהם רכים. מוציאים במלקחיים או בכף מחוררת, מסננים היטב ומניחים על מגבת.
- מכינים את המלית וממלאים: קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות קטנות. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים עגבנייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה כשצידם הקמור כלפי מעלה ומסירים את העורק המרכזי. מניחים כף גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק התחתון מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה כלפי למעלה.
- מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים את הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הכרוב למילוי: יוצרים קונוס עמוק בבסיס הכרוב בעזרת סכין חדה ושולפים את הגזע המחבר את העלים. מפרידים בזהירות 15 עלי כרוב.
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול עם כף מלח.
- חולטים בכל פעם 5 עלי כרוב במשך 5-4 דקות עד שהם רכים. מוציאים במלקחיים או בכף מחוררת, מסננים היטב ומניחים על מגבת.
- מכינים את המלית וממלאים: קולפים וקוצצים את הבצל לקוביות קטנות. חותכים את העגבנייה לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך.
- מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי בחישה ופירור הבשר עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים אורז ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים עגבנייה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מניחים את עלי הכרוב על משטח עבודה כשצידם הקמור כלפי מעלה ומסירים את העורק המרכזי. מניחים כף גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק התחתון מעל המלית, לאחר מכן את צידי העלה ומגלגלים מהחלק התחתון של העלה כלפי למעלה.
- מכינים את הרוטב ומבשלים: מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב ומתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים את הממולאים בסיר עם הרוטב בשכבה אחת צפופה כשהתפר כלפי מטה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן