כרוב ממולא ברוטב עגבניות של משה שגב
משה שגב מכין כרוב ממולא ברוטב עגבניות שמתאים למזג אוויר חורפי. אופים את התבשיל בחום נמוך במשך הלילה ונהנים למחרת מארוחת צהריים חמה ומנחמת
משה שגב מכין כרוב ממולא ברוטב עגבניות שמתאים למזג אוויר חורפי. אופים את התבשיל בחום נמוך במשך הלילה ונהנים למחרת מארוחת צהריים חמה ומנחמת
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 375.1 קק״ל 2250.8 קק״לפחמימות 34.8 גרם 208.9 גרםשומן 20.3 גרם 121.9 גרםנתרן 1265.2 מ״ג 7591.0 מ״גחלבון 10.3 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 13.6 גרם 81.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 258.7 מ״ג 1552.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1598.7 מ״ג 9592.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 50 דק׳כולל 8 שעות ו-50 דק׳
-
פחמימות35 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 375.1 קק״ל 2250.8 קק״לפחמימות 34.8 גרם 208.9 גרםשומן 20.3 גרם 121.9 גרםנתרן 1265.2 מ״ג 7591.0 מ״גחלבון 10.3 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 13.6 גרם 81.6 גרםשומן רווי 2.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 258.7 מ״ג 1552.0 מ״גברזל 5.3 מ״ג 31.7 מ״גאשלגן 1598.7 מ״ג 9592.4 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 375 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב ממולא
-
1 כרוב לבן גדול
-
5 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
3 בצלים בינוניים
-
4 כוסות אורז עגול
-
1/2 כוס גפרורי שקדים
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 חופן שמיר
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
4 כפות רסק עגבניות
-
1 עלה דפנה בינוני
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- מכינים את הכרוב: מחממים מים בסיר גדול, מורידים את גבעול הכרוב המחבר בין העלים, ומבשלים את הכרוב בשלמותו עד שהוא מתרכך. מעבירים למי קרח על מנת לעצור את הבישול.
- מכינים את המלית: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השקדים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים שוב ומכבים את האש. מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את השום.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את השום, רסק העגבניות התבלינים, רוטב הצ’ילי והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
- ממלאים את הכרוב: מניחים במרכז כל עלה 1 כף של המלית בצורת גליל, מקפלים את הצדדים ומגלגלים. מעבירים את הממולאים המוכנים לסיר כבד או לתבנית חצי עמוקה.
- יוצקים מעל הממולאים את הרוטב עד לכיסוי המלא ואופים לילה שלם (או 8 שעות).
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- מכינים את הכרוב: מחממים מים בסיר גדול, מורידים את גבעול הכרוב המחבר בין העלים, ומבשלים את הכרוב בשלמותו עד שהוא מתרכך. מעבירים למי קרח על מנת לעצור את הבישול.
- מכינים את המלית: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים את השקדים, עשבי התיבול והתבלינים, מערבבים שוב ומכבים את האש. מניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את השום.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול. מוסיפים את השום, רסק העגבניות התבלינים, רוטב הצ’ילי והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
- ממלאים את הכרוב: מניחים במרכז כל עלה 1 כף של המלית בצורת גליל, מקפלים את הצדדים ומגלגלים. מעבירים את הממולאים המוכנים לסיר כבד או לתבנית חצי עמוקה.
- יוצקים מעל הממולאים את הרוטב עד לכיסוי המלא ואופים לילה שלם (או 8 שעות).
הערות
- במקום לאפות את התבשיל בתנור אפשר לבשל על פלטת שבת
- אפשר להגיש את התבשיל עם טחינה ולחם אחיד
הערות
- במקום לאפות את התבשיל בתנור אפשר לבשל על פלטת שבת
- אפשר להגיש את התבשיל עם טחינה ולחם אחיד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן