קציצות כרובית עם הפתעת גבינה
איך הופכים ירקות בריאים למנה טעימה ומזינה? מכינים קציצות כרובית משודרגות עם מילוי גבינת צ'דר משגע – מתכון מושלם לארוחת ערב או לאירוח חלבי
איך הופכים ירקות בריאים למנה טעימה ומזינה? מכינים קציצות כרובית משודרגות עם מילוי גבינת צ'דר משגע – מתכון מושלם לארוחת ערב או לאירוח חלבי
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 498.6 קק״ל 1994.5 קק״לפחמימות 45.7 גרם 183.0 גרםשומן 22.9 גרם 91.4 גרםנתרן 1402.1 מ״ג 5608.5 מ״גחלבון 28.1 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.0 גרםשומן רווי 13.2 גרם 52.9 גרםכולסטרול 119.7 מ״ג 478.8 מ״גסידן 423.6 מ״ג 1694.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 433.2 מ״ג 1732.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות46 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 498.6 קק״ל 1994.5 קק״לפחמימות 45.7 גרם 183.0 גרםשומן 22.9 גרם 91.4 גרםנתרן 1402.1 מ״ג 5608.5 מ״גחלבון 28.1 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.0 גרםשומן רווי 13.2 גרם 52.9 גרםכולסטרול 119.7 מ״ג 478.8 מ״גסידן 423.6 מ״ג 1694.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 433.2 מ״ג 1732.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 499 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
800 גרם כרובית קפואה
-
2 כפות גבינת בורסאן בטעם שום שמיר
-
100 גרם גבינות עזים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 ביצה L
-
1 כוס פירורי לחם
הרכבה
-
200 גרם גבינת צ’דר כתום
ציפוי
-
1 כוס פירורי לחם
-
1 ליטר שמן קנולה
אופן הכנה
- חותכים את גבינת הצ’דר הכתום לקוביות קטנות בגודל 1 על 1 ס”מ.
- בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. בזמן הרתיחה, מכניסים את פרחי הכרובית הקפואה או הטרייה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
- מחזירים את הכרובית לסיר ומועכים היטב באמצעות מועך פירה.
- מעבירים למסננת ונותנים לכרובית להגיר נוזלים כ-30 דקות.
- בקערה גדולה שמים את מחית הכרובית. מוסיפים את גבינת בורסאן, גבינת העיזים, המלח, הפלפל הלבן ואגוז המוסקט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, מוסיפים 1/4-1/2 כוס פירורי לחם. מקררים את התערובת במקרר כ-30 דקות.
- יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים קוביית גבינת הצ’דר הכתום וסוגרים היטב. אפשר לשטח את התערובת על כף היד, לשים במרכז קוביית גבינה ולסגור.
- טובלים את הכדורים בפירורי הלחם ומניחים בצד.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הכרובית עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
אופן הכנה
- חותכים את גבינת הצ’דר הכתום לקוביות קטנות בגודל 1 על 1 ס”מ.
- בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 1 כפית מלח. בזמן הרתיחה, מכניסים את פרחי הכרובית הקפואה או הטרייה ומבשלים עד לריכוך. מסננים.
- מחזירים את הכרובית לסיר ומועכים היטב באמצעות מועך פירה.
- מעבירים למסננת ונותנים לכרובית להגיר נוזלים כ-30 דקות.
- בקערה גדולה שמים את מחית הכרובית. מוסיפים את גבינת בורסאן, גבינת העיזים, המלח, הפלפל הלבן ואגוז המוסקט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מוסיפים את הביצה ופירורי הלחם ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי, מוסיפים 1/4-1/2 כוס פירורי לחם. מקררים את התערובת במקרר כ-30 דקות.
- יוצרים מתערובת הקציצות כדורים קטנים. במרכז כל כדור מניחים קוביית גבינת הצ’דר הכתום וסוגרים היטב. אפשר לשטח את התערובת על כף היד, לשים במרכז קוביית גבינה ולסגור.
- טובלים את הכדורים בפירורי הלחם ומניחים בצד.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את כדורי הכרובית עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם.
הערות
- אל תוותרו על שלב הנחת העיסה במסננת. הגרת הנוזלים חשובה ליצירת הכדורים
- אפשר לאפות את כדורי הכרובית בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה. לא לשכוח לרסס את הכדורים בספריי שמן לפני האפייה
הערות
- אל תוותרו על שלב הנחת העיסה במסננת. הגרת הנוזלים חשובה ליצירת הכדורים
- אפשר לאפות את כדורי הכרובית בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה. לא לשכוח לרסס את הכדורים בספריי שמן לפני האפייה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן