-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 98.1 קק״ל 3925.4 קק״לפחמימות 6.0 גרם 240.6 גרםשומן 5.3 גרם 210.1 גרםנתרן 322.6 מ״ג 12904.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 278.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 74.2 גרםכולסטרול 34.2 מ״ג 1367.6 מ״גסידן 9.9 מ״ג 397.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 27.6 מ״גאשלגן 102.5 מ״ג 4100.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 52.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 98.1 קק״ל 3925.4 קק״לפחמימות 6.0 גרם 240.6 גרםשומן 5.3 גרם 210.1 גרםנתרן 322.6 מ״ג 12904.6 מ״גחלבון 7.0 גרם 278.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 74.2 גרםכולסטרול 34.2 מ״ג 1367.6 מ״גסידן 9.9 מ״ג 397.9 מ״גברזל 0.7 מ״ג 27.6 מ״גאשלגן 102.5 מ״ג 4100.0 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 52.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
4 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
1 גבעול למון גראס
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
רוטב
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 1/2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 1/4 כוסות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, מלח, פלפל, הביצה ופירורי הלחם.
- קוצצים את הלמון גראס ושמים בקערת מעבד המזון. מוסיפים את השום, הכוסברה, הבצל הירוק, השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומעבדים למחית גסה.
- מוסיפים את המחית לקערת הבקר הטחון ולשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מכינים את הרוטב: מכינים מחבת גדולה, שתוכל להכיל בנוחות את כל כדורי הבשר.
- יוצקים לתוך המחבת את מיץ הלימון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס.
- מוסיפים את הרוטב צ’ילי, הסויה והמים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ’ילי מתוק ומדללים במעט מים.
- מביאים לרתיחה חוזרת - עדיין לא נוגעים בכדורים בשלב הזה, מפני שהם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והוא מצומצם וסמיך.
- מומלץ להגיש עם אורז או אטריות נודלס.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, מלח, פלפל, הביצה ופירורי הלחם.
- קוצצים את הלמון גראס ושמים בקערת מעבד המזון. מוסיפים את השום, הכוסברה, הבצל הירוק, השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומעבדים למחית גסה.
- מוסיפים את המחית לקערת הבקר הטחון ולשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים בגודל עגבניות שרי.
- מכינים את הרוטב: מכינים מחבת גדולה, שתוכל להכיל בנוחות את כל כדורי הבשר.
- יוצקים לתוך המחבת את מיץ הלימון, מוסיפים את הסוכר ומערבבים על להבה בינונית-גבוהה עד שהוא נמס.
- מוסיפים את הרוטב צ’ילי, הסויה והמים ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ’ילי מתוק ומדללים במעט מים.
- מביאים לרתיחה חוזרת - עדיין לא נוגעים בכדורים בשלב הזה, מפני שהם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והוא מצומצם וסמיך.
- מומלץ להגיש עם אורז או אטריות נודלס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן