ירקות מוקפצים על מצע חציל קלוי
השף שגב משה מכין ירקות מוקפצים על מצע חציל קלוי - מנה בריאה, טעימה, פשוטה להכנה ומאוד מרשימה ומושקעת בזכות תוספת עלי מנגולד ואספרגוס
השף שגב משה מכין ירקות מוקפצים על מצע חציל קלוי - מנה בריאה, טעימה, פשוטה להכנה ומאוד מרשימה ומושקעת בזכות תוספת עלי מנגולד ואספרגוס
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 778.0 קק״ל 1556.1 קק״לפחמימות 34.1 גרם 68.1 גרםשומן 64.1 גרם 128.2 גרםנתרן 1200.2 מ״ג 2400.4 מ״גחלבון 15.8 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 16.3 גרם 32.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 46.8 מ״ג 93.5 מ״גסידן 391.5 מ״ג 783.0 מ״גברזל 8.2 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 4299.8 מ״ג 8599.5 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות34 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 778.0 קק״ל 1556.1 קק״לפחמימות 34.1 גרם 68.1 גרםשומן 64.1 גרם 128.2 גרםנתרן 1200.2 מ״ג 2400.4 מ״גחלבון 15.8 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 16.3 גרם 32.6 גרםשומן רווי 16.8 גרם 33.6 גרםכולסטרול 46.8 מ״ג 93.5 מ״גסידן 391.5 מ״ג 783.0 מ״גברזל 8.2 מ״ג 16.4 מ״גאשלגן 4299.8 מ״ג 8599.5 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 778 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 גביע יוגורט 3%
-
1 גביע שמנת חמוצה 15%
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1/2 חופן עירית
-
1/2 חופן שמיר
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את הסלקים על נייר כסף, יוצקים מעט שמן, ממליחים, עוטפים ואופים עד שהם מתרככים. מוציאים וחותכים לרבעים.
- מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את כל רכיבי המתכון עד שמתקבל רוטב אחיד.
- פורסים דק את הבצל והשום. חותכים גס את עלי המנגולד ללא הגבעולים. חותכים את האספרגוס לפרוסות אלכסוניות. קולים על אש גלויה את הפלפל והחציל.
- מכינים את הירקות: מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה וצולים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל הקלוי והאספרגוס וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את המנגולד וממשיכים להקפיץ. מוסיפים את הסלק והכוסברה, מתבלים במלח פלפל, מערבבים ומכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: חורצים את החציל במרכז ומקלפים. מניחים את בשר החציל במרכז צלחת הגשה. מניחים את הירקות המוקפצים מעל החציל כאשר הסלקים למעלה ומגישים עם הרוטב בצד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את הסלקים על נייר כסף, יוצקים מעט שמן, ממליחים, עוטפים ואופים עד שהם מתרככים. מוציאים וחותכים לרבעים.
- מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את כל רכיבי המתכון עד שמתקבל רוטב אחיד.
- פורסים דק את הבצל והשום. חותכים גס את עלי המנגולד ללא הגבעולים. חותכים את האספרגוס לפרוסות אלכסוניות. קולים על אש גלויה את הפלפל והחציל.
- מכינים את הירקות: מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה וצולים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל הקלוי והאספרגוס וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מוסיפים את המנגולד וממשיכים להקפיץ. מוסיפים את הסלק והכוסברה, מתבלים במלח פלפל, מערבבים ומכבים את האש.
- מרכיבים את המנה: חורצים את החציל במרכז ומקלפים. מניחים את בשר החציל במרכז צלחת הגשה. מניחים את הירקות המוקפצים מעל החציל כאשר הסלקים למעלה ומגישים עם הרוטב בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן