-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 513.0 קק״ל 3078.0 קק״לפחמימות 70.3 גרם 422.0 גרםשומן 11.9 גרם 71.1 גרםנתרן 520.6 מ״ג 3123.4 מ״גחלבון 22.9 גרם 137.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.5 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 351.1 מ״ג 2106.5 מ״גסידן 250.4 מ״ג 1502.5 מ״גברזל 9.7 מ״ג 58.2 מ״גאשלגן 415.6 מ״ג 2493.9 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 25.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
פחמימות70 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 513.0 קק״ל 3078.0 קק״לפחמימות 70.3 גרם 422.0 גרםשומן 11.9 גרם 71.1 גרםנתרן 520.6 מ״ג 3123.4 מ״גחלבון 22.9 גרם 137.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.5 גרםשומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרםכולסטרול 351.1 מ״ג 2106.5 מ״גסידן 250.4 מ״ג 1502.5 מ״גברזל 9.7 מ״ג 58.2 מ״גאשלגן 415.6 מ״ג 2493.9 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 25.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 513 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט תפוזים
-
6 חלמונים L
-
6 חלבונים L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית גרידת תפוז
קרם וניל ולבנדר
-
500 מ"ל חלב 3%
-
2 גבעולי לבנדר
-
1/3 כוס קורנפלור
-
4 חלמונים L
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כוס ליקר תפוזים
הגשה
-
1 חבילה פירות יער טריים
אופן הכנה
- מכינים את טורט התפוזים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים על מהירות נמוכה במשך 3 דקות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים לקערה גדולה ומנגבים את קערת המיקסר.
- מניחים בקערת המיקסר חלמונים, תמצית וניל, קליפת תפוז ואת יתרת הסוכר (3/4 כוס) ומקציפים במשך 5 דקות עד שהבלילה תפוחה, אוורירית ובהירה.
- מוסיפים לקצף החלמונים 1/3 מכמות הקמח ומקפלים בעדינות עם לקקן.
- מוסיפים עוד 1/3 קמח ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בבלילה.
- מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים. חוזרים על הפעולה שוב כל פעם עם 1/3 מקצף החלבונים.
- מעבירים לתבנית קפיצית בגודל 22, מרופדת בדפנות עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים היטב לפני שחותכים.
- פורסים את העוגה ל-4 שכבות.
- מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר בינוני מרתיחים חלב, לבנדר ומשחת וניל עד לרתיחה עדינה.
- בקערה נפרדת טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכר.
- שופכים את החלב הרותח, מעל מסננת כדי להפטר מענפי הלבנדר, על החלמונים וטורפים היטב כדי שלא תיווצר חביתה.
- מחזירים לסיר וטורפים, תוך כדי בישול על אש בינונית, עד שנוצר קרם סמיך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת יציבה ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר.
- בונים את הקינוח: בקערת טרייפל מזלפים שכבת קרם פטיסייר לבנדר ומכסים בשכבת טורט. מרטיבים בליקר ושוב מזלפים קרם.
- מפזרים פירות קיץ חתוכים לקוביות או לפרוסות ומניחים שוב שכבת טורט עם מעט ליקר, קרם ושוב פירות וחוזר חלילה.
אופן הכנה
- מכינים את טורט התפוזים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים על מהירות נמוכה במשך 3 דקות.
- מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים לקערה גדולה ומנגבים את קערת המיקסר.
- מניחים בקערת המיקסר חלמונים, תמצית וניל, קליפת תפוז ואת יתרת הסוכר (3/4 כוס) ומקציפים במשך 5 דקות עד שהבלילה תפוחה, אוורירית ובהירה.
- מוסיפים לקצף החלמונים 1/3 מכמות הקמח ומקפלים בעדינות עם לקקן.
- מוסיפים עוד 1/3 קמח ומקפלים בעדינות.
- מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בבלילה.
- מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים. חוזרים על הפעולה שוב כל פעם עם 1/3 מקצף החלבונים.
- מעבירים לתבנית קפיצית בגודל 22, מרופדת בדפנות עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים היטב לפני שחותכים.
- פורסים את העוגה ל-4 שכבות.
- מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר בינוני מרתיחים חלב, לבנדר ומשחת וניל עד לרתיחה עדינה.
- בקערה נפרדת טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכר.
- שופכים את החלב הרותח, מעל מסננת כדי להפטר מענפי הלבנדר, על החלמונים וטורפים היטב כדי שלא תיווצר חביתה.
- מחזירים לסיר וטורפים, תוך כדי בישול על אש בינונית, עד שנוצר קרם סמיך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת יציבה ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר.
- בונים את הקינוח: בקערת טרייפל מזלפים שכבת קרם פטיסייר לבנדר ומכסים בשכבת טורט. מרטיבים בליקר ושוב מזלפים קרם.
- מפזרים פירות קיץ חתוכים לקוביות או לפרוסות ומניחים שוב שכבת טורט עם מעט ליקר, קרם ושוב פירות וחוזר חלילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן