-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1094.0 קק״ל 2188.0 קק״לפחמימות 40.0 גרם 79.9 גרםשומן 106.9 גרם 213.7 גרםנתרן 2064.4 מ״ג 4128.9 מ״גחלבון 14.4 גרם 28.8 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 31.4 גרם 62.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.3 מ״ג 120.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 629.1 מ״ג 1258.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות40 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1094.0 קק״ל 2188.0 קק״לפחמימות 40.0 גרם 79.9 גרםשומן 106.9 גרם 213.7 גרםנתרן 2064.4 מ״ג 4128.9 מ״גחלבון 14.4 גרם 28.8 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 9.9 גרםשומן רווי 31.4 גרם 62.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.3 מ״ג 120.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 629.1 מ״ג 1258.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 1094 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
1חבילה או 400 גרם טופו משי נוקשה
-
1 כף קורנפלור
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס שמן קנולה
רוטב
-
1 כוס קרם קוקוס
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1 כף ממרח קארי אדום
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2 כוס מים
-
2 כפות מיץ לימון
הגשה
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ וטובלים בעדינות בקורנפלור לציפוי מכל הצדדים.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל הרכיבים, מלבד המים ומיץ הלימון, בסיר קטן. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות מעל חום נמוך.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את מים חמים עד שמתקבל מרקם סמיך שאפשר לשפוך. מתבלים במיץ הלימון. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או סוכר לפי הטעם.
- מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד. מטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג.
- להגשה, מסדרים 3-5 פרוסות טופו בצלחת הגשה בצורה חופפות. מעל כל מנה יוצקים 3-4 כפות מרוטב הסאטה.
- מפזרים את הבצל הירוק ושבבי הצ’ילי ומגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ וטובלים בעדינות בקורנפלור לציפוי מכל הצדדים.
- פורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים את כל הרכיבים, מלבד המים ומיץ הלימון, בסיר קטן. מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות מעל חום נמוך.
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את מים חמים עד שמתקבל מרקם סמיך שאפשר לשפוך. מתבלים במיץ הלימון. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או סוכר לפי הטעם.
- מחממים במחבת שמן לטיגון רדוד. מטגנים את הטופו 3-4 דקות מכל צד עד הזהבה קלה. מוציאים לנייר סופג.
- להגשה, מסדרים 3-5 פרוסות טופו בצלחת הגשה בצורה חופפות. מעל כל מנה יוצקים 3-4 כפות מרוטב הסאטה.
- מפזרים את הבצל הירוק ושבבי הצ’ילי ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן