טארט תפוחים מתובל של אהרוני
הגרסה של אהרוני לטארט תפוחים מזכירה מאוד את הגרסה הקלאסית, רק עם טוויסט מיוחד בתיבול. השילוב של הבצק הפריך והתפוחים הרכים תמיד מנצח!
הגרסה של אהרוני לטארט תפוחים מזכירה מאוד את הגרסה הקלאסית, רק עם טוויסט מיוחד בתיבול. השילוב של הבצק הפריך והתפוחים הרכים תמיד מנצח!
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3798.0 קק״ל 3798.0 קק״לפחמימות 294.6 גרם 294.6 גרםשומן 262.2 גרם 262.2 גרםנתרן 1585.0 מ״ג 1585.0 מ״גחלבון 70.9 גרם 70.9 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 70.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 1047.4 מ״ג 1047.4 מ״גסידן 637.2 מ״ג 637.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 12318.4 מ״ג 12318.4 מ״גאבץ 16.6 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות295 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3798.0 קק״ל 3798.0 קק״לפחמימות 294.6 גרם 294.6 גרםשומן 262.2 גרם 262.2 גרםנתרן 1585.0 מ״ג 1585.0 מ״גחלבון 70.9 גרם 70.9 גרםסיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרםשומן רווי 70.9 גרם 70.9 גרםכולסטרול 1047.4 מ״ג 1047.4 מ״גסידן 637.2 מ״ג 637.2 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 12318.4 מ״ג 12318.4 מ״גאבץ 16.6 מ״ג 16.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3798 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 24 ס"מ
בצק פריך
מלית
-
40 גרם חמאה
-
6 תפוח עץ פינק ליידי בינוניים
-
4 כפות מיץ לימון
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 ביצים L
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את הקמח, מלח, טימין, מלח, פלפל וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד חצי דקה לתערובת פירורית לחה. אם יש צורך מוסיפים כף מים קרים. מוציאים מהמכשיר, מהדקים ואוספים לכדור בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית שטוחה ומרדדים על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ. מרפדים תבנית טארט עם תחתית מתפרקת בבצק, מהדקים לתחתית ולשוליים וחותכים את הבצק המיותר.
- דוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות, ואופים כעשרים דקות, עד שהבצק זהוב מעט. מוציאים מהתנור.
- מכינים את המילוי: משרים את הצימוקים לכמה דקות ב-2 כפות ממיץ לימון.חותכים את תפוחי העץ לשמיניות ומנקים מהם את הגרעינים.
- שמים חמאה במחבת רחבה וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את התפוחים ומאדים אותם כ-3 דקות. מוסיפים את הסוכר, קינמון, מיץ וקליפת לימון. מבשלים 3 דקות. מסדרים את תערובת התפוחים בבצק האפוי למחצה.
- בקערה טורפים את השמנת, צימוקים, ביצים וסוכר,יוצקים לטארט ואופים חצי שעה. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- שמים את הקמח, מלח, טימין, מלח, פלפל וחמאה במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד חצי דקה לתערובת פירורית לחה. אם יש צורך מוסיפים כף מים קרים. מוציאים מהמכשיר, מהדקים ואוספים לכדור בצק.
- משטחים את הבצק לדיסקית שטוחה ומרדדים על משטח מקומח מעט לעיגול בקוטר של כ-30 ס”מ. מרפדים תבנית טארט עם תחתית מתפרקת בבצק, מהדקים לתחתית ולשוליים וחותכים את הבצק המיותר.
- דוקרים את פני הבצק במזלג בכמה מקומות, ואופים כעשרים דקות, עד שהבצק זהוב מעט. מוציאים מהתנור.
- מכינים את המילוי: משרים את הצימוקים לכמה דקות ב-2 כפות ממיץ לימון.חותכים את תפוחי העץ לשמיניות ומנקים מהם את הגרעינים.
- שמים חמאה במחבת רחבה וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את התפוחים ומאדים אותם כ-3 דקות. מוסיפים את הסוכר, קינמון, מיץ וקליפת לימון. מבשלים 3 דקות. מסדרים את תערובת התפוחים בבצק האפוי למחצה.
- בקערה טורפים את השמנת, צימוקים, ביצים וסוכר,יוצקים לטארט ואופים חצי שעה. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר, ומגישים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן