טארט לימון ותותים שמתאים לארוחה חורפית
איילת הירשמן מחליטה לשדרג את הטארט הקבוע שלה ולהכין טארט לימון ותותים שמתאים לאירוח משגע בימי החורף, כשהתותים בשיאם. רק מכינים כוס תה ונהנים מביס מתוק
איילת הירשמן מחליטה לשדרג את הטארט הקבוע שלה ולהכין טארט לימון ותותים שמתאים לאירוח משגע בימי החורף, כשהתותים בשיאם. רק מכינים כוס תה ונהנים מביס מתוק
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3761.9 קק״ל 3761.9 קק״לפחמימות 574.8 גרם 574.8 גרםשומן 184.7 גרם 184.7 גרםנתרן 562.6 מ״ג 562.6 מ״גחלבון 76.2 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרםשומן רווי 100.7 גרם 100.7 גרםכולסטרול 1328.6 מ״ג 1328.6 מ״גסידן 1348.8 מ״ג 1348.8 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 2266.3 מ״ג 2266.3 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 5 שעות
-
פחמימות575 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3761.9 קק״ל 3761.9 קק״לפחמימות 574.8 גרם 574.8 גרםשומן 184.7 גרם 184.7 גרםנתרן 562.6 מ״ג 562.6 מ״גחלבון 76.2 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרםשומן רווי 100.7 גרם 100.7 גרםכולסטרול 1328.6 מ״ג 1328.6 מ״גסידן 1348.8 מ״ג 1348.8 מ״גברזל 7.0 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 2266.3 מ״ג 2266.3 מ״גאבץ 9.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 3762 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 22 ס"מ
מלית לימון
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב מרוכז
-
4 חלמונים L
-
120מ"ל או 1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כף גרידת לימון
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה רכה או בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה.
- מכינים בצק פריך: שמים בקערת מעבד המזון (או המיקסר) חמאה רכה, סוכר וקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו כך שתתקבל שכבה אחידה.
- אופים 15 דקות, עד שהבצק מתייצב ומתקשה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. לא מכבים את התנור.
- מכינים את מלית הלימון: שמים בקערה את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים במטרפה ידנית עד שהמלית אחידה.
- כאשר שכבת הבצק מצוננת לחלוטין יוצקים לתוכה את המלית.
- אופים את שכבת הבצק עם מלית הלימון 15-20 דקות, עד ששכבת הלימון מתייצבת ומתחילה להזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר 15 דקות.
- מרכיבים את הטארט: שמים את התותים והריבה בקערת מעבד המזון (או הבלנדר) וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בעזרת כפית, מניחים על קרם הלימון תלוליות ממחית התות, במרווחים של כמה ס”מ זו מזו ובעזרת שיפוד עץ מציירים עם מחית התות בעדינות בחלק העליון של קרם הלימון, בכמה תנועות קלות, כך שתתקבל דוגמת שיש.
- מאחסנים 4 שעות לפחות (עד לילה שלם) במקרר. הטארט במיטבו כששכבת הלימון-תות יציבה מאוד.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה רכה או בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה.
- מכינים בצק פריך: שמים בקערת מעבד המזון (או המיקסר) חמאה רכה, סוכר וקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים אותו כך שתתקבל שכבה אחידה.
- אופים 15 דקות, עד שהבצק מתייצב ומתקשה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. לא מכבים את התנור.
- מכינים את מלית הלימון: שמים בקערה את החלב המרוכז הממותק, החלמונים, מיץ הלימון וגרידת הלימון וטורפים במטרפה ידנית עד שהמלית אחידה.
- כאשר שכבת הבצק מצוננת לחלוטין יוצקים לתוכה את המלית.
- אופים את שכבת הבצק עם מלית הלימון 15-20 דקות, עד ששכבת הלימון מתייצבת ומתחילה להזהיב קלות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר 15 דקות.
- מרכיבים את הטארט: שמים את התותים והריבה בקערת מעבד המזון (או הבלנדר) וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
- בעזרת כפית, מניחים על קרם הלימון תלוליות ממחית התות, במרווחים של כמה ס”מ זו מזו ובעזרת שיפוד עץ מציירים עם מחית התות בעדינות בחלק העליון של קרם הלימון, בכמה תנועות קלות, כך שתתקבל דוגמת שיש.
- מאחסנים 4 שעות לפחות (עד לילה שלם) במקרר. הטארט במיטבו כששכבת הלימון-תות יציבה מאוד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן