טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה
אושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות
אושר ואודי מגישים גרסה מלוחה ומיוחדת במינה לטארט הכי מפורסם בעולם - טארט טאטן עגבניות שרי ומוצרלה שמכינים לארוחה חלבית או בחג השבועות
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 110.0 קק״ל 880.2 קק״לפחמימות 2.7 גרם 21.5 גרםשומן 9.1 גרם 72.4 גרםנתרן 249.6 מ״ג 1997.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.0 גרםכולסטרול 14.7 מ״ג 117.3 מ״גסידן 27.8 מ״ג 222.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 155.3 מ״ג 1242.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 110.0 קק״ל 880.2 קק״לפחמימות 2.7 גרם 21.5 גרםשומן 9.1 גרם 72.4 גרםנתרן 249.6 מ״ג 1997.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.7 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 6.6 גרםשומן רווי 3.5 גרם 28.0 גרםכולסטרול 14.7 מ״ג 117.3 מ״גסידן 27.8 מ״ג 222.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 155.3 מ״ג 1242.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 110 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב קרמל
-
1/3 כוס מים
-
1/3 כוס חומץ בן יין לבן
-
50 גרם חמאה
טארט
-
500 גרם עגבניות שרי
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית אורגנו טרי
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
טופינג
-
150 גרם גבינת בייבי מוצרלה
-
15 עלי בזיליקום
-
2 כפות גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים בהתאם להוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. קוצצים דק את האורגנו.
- מכינים את הקרמל החמוץ: יוצקים לסיר בעל דפנות גבוהות את המים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר. מערבבים ע”י סיבוב הסיר (לא עם כף!), מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק, ורק אז מוסיפים את החומץ. ממשיכים לבשל עוד דקה, מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
- יוצקים לתבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס”מ. מסדרים את עגבניות השרי בשכבה אחידה על הקרמל.
- קורצים מבצק העלים עיגול בקוטר 26 ס”מ, דוקרים מספר פעמים במזלג ומניחים על גבי העגבניות. מכניסים את קצוות הבצק בין העגבניות לדפנות התבנית.
- אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות. מוציאים, משהים 2-3 דקות ורק אז הופכים על צלחת רחבה.
- מפזרים את כדורי המוצרלה, הבזיליקום והפרמזן ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים בהתאם להוראות היצרן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב טורבו. קוצצים דק את האורגנו.
- מכינים את הקרמל החמוץ: יוצקים לסיר בעל דפנות גבוהות את המים, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה עד שמתקבל צבע חום בהיר. מערבבים ע”י סיבוב הסיר (לא עם כף!), מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד לקבלת צבע חום עמוק, ורק אז מוסיפים את החומץ. ממשיכים לבשל עוד דקה, מכבים את הלהבה ומוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
- יוצקים לתבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס”מ. מסדרים את עגבניות השרי בשכבה אחידה על הקרמל.
- קורצים מבצק העלים עיגול בקוטר 26 ס”מ, דוקרים מספר פעמים במזלג ומניחים על גבי העגבניות. מכניסים את קצוות הבצק בין העגבניות לדפנות התבנית.
- אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות. מוציאים, משהים 2-3 דקות ורק אז הופכים על צלחת רחבה.
- מפזרים את כדורי המוצרלה, הבזיליקום והפרמזן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
נראה סוף!!!!!