טארט טאטן בצל מקורמל, בלסמי וגבינת עיזים של אהרוני
מתכון משגע של אהרוני של טארט טאטן בצל עם זיגוג בלסמי וגבינת עיזים. מכינים בקלי קלות עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים ממאפה יפהפה
מתכון משגע של אהרוני של טארט טאטן בצל עם זיגוג בלסמי וגבינת עיזים. מכינים בקלי קלות עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים ממאפה יפהפה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 839.7 קק״ל 839.7 קק״לפחמימות 84.4 גרם 84.4 גרםשומן 47.3 גרם 47.3 גרםנתרן 1599.1 מ״ג 1599.1 מ״גחלבון 10.8 גרם 10.8 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרםשומן רווי 14.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 43.0 מ״גסידן 251.4 מ״ג 251.4 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1458.0 מ״ג 1458.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות84 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 839.7 קק״ל 839.7 קק״לפחמימות 84.4 גרם 84.4 גרםשומן 47.3 גרם 47.3 גרםנתרן 1599.1 מ״ג 1599.1 מ״גחלבון 10.8 גרם 10.8 גרםסיבים תזונתיים 16.5 גרם 16.5 גרםשומן רווי 14.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 43.0 מ״גסידן 251.4 מ״ג 251.4 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 1458.0 מ״ג 1458.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 840 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 22 ס"מ
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
3 כפות שמן זית
-
4 כפות חומץ בלסמי
-
20 גרם חמאה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות תימין טרי
-
8 בצלים סגולים בינוניים
-
1 גליל גבינת עיזים 5%
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- בתבנית שמים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החמאה, המלח, הפלפל השחור והטימין.
- חוצים את הבצלים לרוחבם ומסדרים אותם כשצידם החתוך כלפי מטה בתבנית.
- משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים מעט. חותכים עיגול גדול במעט מגודל התבנית, דוקרים במזלג ומכסים איתו את הבצלים שבתבנית. את שולי הבצק דוחפים בעזרת האצבעות בין שולי התבנית לבצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
- כשהמאפה התקרר מעט, הופכים אותו בזהירות לצלחת הגשה.
- פורסים פרוסות דקות מגבינת העיזים ומעטרים את פני המאפה. מפזרים מעט עלי טימין.
- מחזירים את המאפה לצלייה בתנור במצב גריל ל-5 דקות.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- בתבנית שמים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החמאה, המלח, הפלפל השחור והטימין.
- חוצים את הבצלים לרוחבם ומסדרים אותם כשצידם החתוך כלפי מטה בתבנית.
- משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים מעט. חותכים עיגול גדול במעט מגודל התבנית, דוקרים במזלג ומכסים איתו את הבצלים שבתבנית. את שולי הבצק דוחפים בעזרת האצבעות בין שולי התבנית לבצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
- כשהמאפה התקרר מעט, הופכים אותו בזהירות לצלחת הגשה.
- פורסים פרוסות דקות מגבינת העיזים ומעטרים את פני המאפה. מפזרים מעט עלי טימין.
- מחזירים את המאפה לצלייה בתנור במצב גריל ל-5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן