טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני

איך מכינים מאפה מלוח מגזר? איילת לטוביץ עם מתכון נהדר לאירוח צמחוני או חלבי - טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני שמכינים בקלות עם בצק פריך בעבודת יד
איך מכינים מאפה מלוח מגזר? איילת לטוביץ עם מתכון נהדר לאירוח צמחוני או חלבי - טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני שמכינים בקלות עם בצק פריך בעבודת יד
  • איילת לטוביץ
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    58 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 512.5 קק״ל 4100.1 קק״ל
    פחמימות 58.2 גרם 465.3 גרם
    שומן 26.9 גרם 214.8 גרם
    נתרן 329.8 מ״ג 2638.8 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 55.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 16.2 גרם 129.3 גרם
    כולסטרול 98.9 מ״ג 791.3 מ״ג
    סידן 85.7 מ״ג 685.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 642.8 מ״ג 5142.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה
  • פחמימות
    58 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 512.5 קק״ל 4100.1 קק״ל
    פחמימות 58.2 גרם 465.3 גרם
    שומן 26.9 גרם 214.8 גרם
    נתרן 329.8 מ״ג 2638.8 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 55.9 גרם
    סיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 16.2 גרם 129.3 גרם
    כולסטרול 98.9 מ״ג 791.3 מ״ג
    סידן 85.7 מ״ג 685.8 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 642.8 מ״ג 5142.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
איילת לטוביץ
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

גזרים מזוגגים

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מעצבים את הבצק לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
  2. קולפים את הגזרים.
  3. מבשלים את הגזרים השלמים במעט מים עד שהם מתרככים קלות. מסננים ומצננים. חוצים כל גזר לאורכו.
  4. קוצצים דק את השמיר. כותשים במכתש ועלי את זרעי הכוסברה.
  5. במחבת רחבה שמים את החמאה, השמיר, הסוכר והדבש, ומבשלים עד שהחמאה מומסת. בזהירות מסדרים את הגזרים בשכבה אחת במחבת וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שצבע קרמלי מבצבץ מתחת לגזרים. מפזרים מעל את זרעי הכוסברה הטחונים ומתבלים במיץ לימון.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק לעלה בעובי קצת פחות מסנטימטר ובקוטר המחבת (24 ס”מ). מניחים את הבצק על הגזרים ומהדקים את הדפנות לכיוון תחתית המחבת.
  7. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  8. אופים 20 דקות בתנור החם עד שהבצק מזהיב. ממתינים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות