טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני
איך מכינים מאפה מלוח מגזר? איילת לטוביץ עם מתכון נהדר לאירוח צמחוני או חלבי - טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני שמכינים בקלות עם בצק פריך בעבודת יד
איך מכינים מאפה מלוח מגזר? איילת לטוביץ עם מתכון נהדר לאירוח צמחוני או חלבי - טארט גזר מזוגג עם שמיר בניחוח לימוני שמכינים בקלות עם בצק פריך בעבודת יד
- איילת לטוביץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 512.5 קק״ל 4100.1 קק״לפחמימות 58.2 גרם 465.3 גרםשומן 26.9 גרם 214.8 גרםנתרן 329.8 מ״ג 2638.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 16.2 גרם 129.3 גרםכולסטרול 98.9 מ״ג 791.3 מ״גסידן 85.7 מ״ג 685.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 642.8 מ״ג 5142.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
פחמימות58 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 512.5 קק״ל 4100.1 קק״לפחמימות 58.2 גרם 465.3 גרםשומן 26.9 גרם 214.8 גרםנתרן 329.8 מ״ג 2638.8 מ״גחלבון 7.0 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.5 גרםשומן רווי 16.2 גרם 129.3 גרםכולסטרול 98.9 מ״ג 791.3 מ״גסידן 85.7 מ״ג 685.8 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 642.8 מ״ג 5142.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 513 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 כוסות קמח לבן
-
1/3 כוס אורז בסמטיטחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
150 גרם חמאה
-
1 כפית גרידת תפוז
-
1 ביצה L
גזרים מזוגגים
-
10 גזרים בינוניים
-
100 גרם חמאה
-
1/4 צרור שמיר
-
4 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
4 כפות דבש
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית זרעי כוסברה
אופן הכנה
- במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מעצבים את הבצק לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
- קולפים את הגזרים.
- מבשלים את הגזרים השלמים במעט מים עד שהם מתרככים קלות. מסננים ומצננים. חוצים כל גזר לאורכו.
- קוצצים דק את השמיר. כותשים במכתש ועלי את זרעי הכוסברה.
- במחבת רחבה שמים את החמאה, השמיר, הסוכר והדבש, ומבשלים עד שהחמאה מומסת. בזהירות מסדרים את הגזרים בשכבה אחת במחבת וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שצבע קרמלי מבצבץ מתחת לגזרים. מפזרים מעל את זרעי הכוסברה הטחונים ומתבלים במיץ לימון.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק לעלה בעובי קצת פחות מסנטימטר ובקוטר המחבת (24 ס”מ). מניחים את הבצק על הגזרים ומהדקים את הדפנות לכיוון תחתית המחבת.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- אופים 20 דקות בתנור החם עד שהבצק מזהיב. ממתינים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה.
אופן הכנה
- במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. מעצבים את הבצק לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעה.
- קולפים את הגזרים.
- מבשלים את הגזרים השלמים במעט מים עד שהם מתרככים קלות. מסננים ומצננים. חוצים כל גזר לאורכו.
- קוצצים דק את השמיר. כותשים במכתש ועלי את זרעי הכוסברה.
- במחבת רחבה שמים את החמאה, השמיר, הסוכר והדבש, ומבשלים עד שהחמאה מומסת. בזהירות מסדרים את הגזרים בשכבה אחת במחבת וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-10 דקות. מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שצבע קרמלי מבצבץ מתחת לגזרים. מפזרים מעל את זרעי הכוסברה הטחונים ומתבלים במיץ לימון.
- מוציאים את הבצק מהמקרר. מרדדים את הבצק לעלה בעובי קצת פחות מסנטימטר ובקוטר המחבת (24 ס”מ). מניחים את הבצק על הגזרים ומהדקים את הדפנות לכיוון תחתית המחבת.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- אופים 20 דקות בתנור החם עד שהבצק מזהיב. ממתינים 5 דקות והופכים לצלחת הגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן