חלה דלמטית בצבעי שחור ולבן
יום שישי הגיע ואתם רוצים להפתיע את האורחים עם לחם מגניב? שי-לי ליפא מכינה חלה דלמטית, חלה בשני צבעים שמתגלים רק כאשר פורסים אותה
יום שישי הגיע ואתם רוצים להפתיע את האורחים עם לחם מגניב? שי-לי ליפא מכינה חלה דלמטית, חלה בשני צבעים שמתגלים רק כאשר פורסים אותה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2315.5 קק״ל 2315.5 קק״לפחמימות 415.6 גרם 415.6 גרםשומן 58.8 גרם 58.8 גרםנתרן 3205.5 מ״ג 3205.5 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 27.8 גרם 27.8 גרםכולסטרול 377.7 מ״ג 377.7 מ״גסידן 153.7 מ״ג 153.7 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1024.9 מ״ג 1024.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
פחמימות416 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2315.5 קק״ל 2315.5 קק״לפחמימות 415.6 גרם 415.6 גרםשומן 58.8 גרם 58.8 גרםנתרן 3205.5 מ״ג 3205.5 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 20.6 גרם 20.6 גרםשומן רווי 27.8 גרם 27.8 גרםכולסטרול 377.7 מ״ג 377.7 מ״גסידן 153.7 מ״ג 153.7 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1024.9 מ״ג 1024.9 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 2316 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שימון
אופן הכנה
- ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מעבדים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
- מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
- מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
- מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס”מ.
- מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
- מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
- מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחלה זהובה מאוד. ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.
אופן הכנה
- ממיסים בקערת מיקסר עם וו לישה שמרים וסוכר בחלב החמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ומעבדים כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מוציאים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מוסיפים ל-1/3 הבצק שנותר בקערה אבקת קקאו וחלב. מעבדים עוד 2 דקות עד שנוצר בצק חום אחיד וחלק.
- מניחים בקערה שנייה משומנת, מתיזים מעל מעט שמן ומכסים בניילון נצמד.
- מתפיחים את שני סוגי הבצק כשעה עד שמכפילים את נפחם.
- מחלקים את הבצק הלבן ל-7 חלקים, ואת הבצק החום ל-7 חלקים.
- מרדדים כל חלק מהבצק הלבן לעלה מאורך בעובי 1/2 ס”מ.
- מגלגלים כל בצק חום לגליל דק.
- מניחים כל גליל חום על עלה בצק לבן ומגלגלים לגליל עבה.
- מניחים בתבנית משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.
- מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחלה זהובה מאוד. ממתינים כ-30 דקות ורק אז פורסים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן