-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 639.4 קק״ל 2557.7 קק״לפחמימות 38.0 גרם 151.9 גרםשומן 53.1 גרם 212.5 גרםנתרן 1118.3 מ״ג 4473.4 מ״גחלבון 4.6 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 27.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 338.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 639.4 קק״ל 2557.7 קק״לפחמימות 38.0 גרם 151.9 גרםשומן 53.1 גרם 212.5 גרםנתרן 1118.3 מ״ג 4473.4 מ״גחלבון 4.6 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.8 גרםשומן רווי 3.9 גרם 15.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.9 מ״ג 27.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 84.7 מ״ג 338.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 639 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
5 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב סויה מתוקה
-
1/2 כפית שמן שומשום
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 חופן כוסברה
אופן הכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את האורז ומערבבים.
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהאורז רך ודביק.
- מוסיפים את הסוכר והחומץ, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את האורז לתבנית ומהדקים היטב על מנת לקבל צורה ישרה של פלטה. מקררים במשך 30 דקות ומוציאים כאשר האורז קר מאוד. חותכים לריבועים קטנים או מלבנים בעזרת סכין חדה.
- מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את הריבועים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מניחים בקערה את שני סוגי הסויה, מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים.
- מעבירים את הרוטב לצלחות גדולות ועמוקות, מטביעים בחצי גובה את ריבועי האורז הפריכים ויוצקים מעל מעט רוטב צ’ילי. מגישים עם עלי כוסברה.
אופן הכנה
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את האורז ומערבבים.
- יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה סגור עד שהאורז רך ודביק.
- מוסיפים את הסוכר והחומץ, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את האורז לתבנית ומהדקים היטב על מנת לקבל צורה ישרה של פלטה. מקררים במשך 30 דקות ומוציאים כאשר האורז קר מאוד. חותכים לריבועים קטנים או מלבנים בעזרת סכין חדה.
- מחממים את השמן במחבת כבדה וצולים את הריבועים משני הצדדים עד שהם מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים את הרוטב: מניחים בקערה את שני סוגי הסויה, מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים.
- מעבירים את הרוטב לצלחות גדולות ועמוקות, מטביעים בחצי גובה את ריבועי האורז הפריכים ויוצקים מעל מעט רוטב צ’ילי. מגישים עם עלי כוסברה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן