חומוס שעועית בובעס של אושר אידלמן
הידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי
הידעתם? אפשר להכין חומוס גם מקטניות אחרות, כמו למשל שעועית בובעס. אושר אידלמן עם מתכון משגע של חומוס שעועית בובעס לא שגרתי
- אושר אידלמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 438.8 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 3.2 גרם 12.8 גרםשומן 47.3 גרם 189.4 גרםנתרן 1621.1 מ״ג 6484.5 מ״גחלבון 2.7 גרם 10.9 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.0 מ״ג 136.0 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 107.0 מ״ג 428.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 10 שעות
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 438.8 קק״ל 1755.3 קק״לפחמימות 3.2 גרם 12.8 גרםשומן 47.3 גרם 189.4 גרםנתרן 1621.1 מ״ג 6484.5 מ״גחלבון 2.7 גרם 10.9 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 6.8 גרם 27.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 34.0 מ״ג 136.0 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 107.0 מ״ג 428.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 439 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
4 כוסות שעועית בובעס
-
2 כוסות מים
-
1/2 כוס שמן זית
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 8-12 שעות. מסננים ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז.
- מעבירים את השעועית לסיר גדול ועמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כוסות מים נוספות ואת שמן הזית.
- מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים מאוד.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את רוב השעועית למעבד המזון יחד עם מעט ממי הבישול ושמן הזית שנשארו בסיר. מוסיפים את המלח והטחינה וטוחנים למרקם הרצוי.
- מכינים את הרוטב הירוק: קוצצים את החלפיניו והכוסברה.
- מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- שמים מספר כפות מה”חומוס” בקערה ויוצרים גומחה במרכז. שמים כף של הרוטב הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- משרים את השעועית במשך 8-12 שעות. מסננים ממי ההשרייה ושוטפים במי ברז.
- מעבירים את השעועית לסיר גדול ועמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כוסות מים נוספות ואת שמן הזית.
- מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית. מבשלים כשעה עד שהגרגירים רכים מאוד.
- בעזרת כף מחוררת מעבירים את רוב השעועית למעבד המזון יחד עם מעט ממי הבישול ושמן הזית שנשארו בסיר. מוסיפים את המלח והטחינה וטוחנים למרקם הרצוי.
- מכינים את הרוטב הירוק: קוצצים את החלפיניו והכוסברה.
- מערבבים את כל הרכיבים ומתקנים את התיבול אם צריך.
- שמים מספר כפות מה”חומוס” בקערה ויוצרים גומחה במרכז. שמים כף של הרוטב הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן