-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 830.1 קק״ל 1660.3 קק״לפחמימות 5.3 גרם 10.5 גרםשומן 90.4 גרם 180.8 גרםנתרן 2361.5 מ״ג 4723.1 מ״גחלבון 2.3 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 4.6 גרםשומן רווי 12.7 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.0 מ״ג 53.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 359.4 מ״ג 718.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות5 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 830.1 קק״ל 1660.3 קק״לפחמימות 5.3 גרם 10.5 גרםשומן 90.4 גרם 180.8 גרםנתרן 2361.5 מ״ג 4723.1 מ״גחלבון 2.3 גרם 4.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 4.6 גרםשומן רווי 12.7 גרם 25.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 27.0 מ״ג 53.9 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 359.4 מ״ג 718.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 830 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס כרובית
-
1 כרובית בינונית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זית
מסבחה גזר קיפח
-
1 צרור גזר קיפח
-
4 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרתיחים 3 ליטר מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, חולטים את הכרובית (שלמה) למשך 8 דקות.
- מעבירים את הכרובית החלוטה לתבנית תנור, מתבלים בחצי מכמות שמן הזית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור 20 דקות.
- טוחנים את הכרובית במעבד מזון (או בבלנדר חזק), תוך כדי הטחינה מזלפים את יתרת שמן הזית.
- מכינים מסבחה גזר קיפח: קוצצים דק את עלי הגזר קיפח.
- מערבבים עם מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את חומוס הכרובית לצלחת הגשה ומעל מניחים 1-2 כפות מסבחה גזר קיפח.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרתיחים 3 ליטר מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, חולטים את הכרובית (שלמה) למשך 8 דקות.
- מעבירים את הכרובית החלוטה לתבנית תנור, מתבלים בחצי מכמות שמן הזית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור 20 דקות.
- טוחנים את הכרובית במעבד מזון (או בבלנדר חזק), תוך כדי הטחינה מזלפים את יתרת שמן הזית.
- מכינים מסבחה גזר קיפח: קוצצים דק את עלי הגזר קיפח.
- מערבבים עם מיץ הלימון, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את חומוס הכרובית לצלחת הגשה ומעל מניחים 1-2 כפות מסבחה גזר קיפח.
הערות
- גזר קיפח הוא צמח בר למאכל שניתן למצוא באזורי ליקוט באזור המרכז והצפון. אם לא מתחשק לכם ללקט, אפשר להחליף בעלי סלרי
הערות
- גזר קיפח הוא צמח בר למאכל שניתן למצוא באזורי ליקוט באזור המרכז והצפון. אם לא מתחשק לכם ללקט, אפשר להחליף בעלי סלרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן