-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 618.7 קק״ל 2475.0 קק״לפחמימות 60.7 גרם 242.9 גרםשומן 40.7 גרם 162.9 גרםנתרן 833.4 מ״ג 3333.7 מ״גחלבון 25.3 גרם 101.1 גרםסיבים תזונתיים 28.6 גרם 114.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.7 מ״ג 598.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.7 מ״גאשלגן 833.9 מ״ג 3335.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
פחמימות61 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 618.7 קק״ל 2475.0 קק״לפחמימות 60.7 גרם 242.9 גרםשומן 40.7 גרם 162.9 גרםנתרן 833.4 מ״ג 3333.7 מ״גחלבון 25.3 גרם 101.1 גרםסיבים תזונתיים 28.6 גרם 114.5 גרםשומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 149.7 מ״ג 598.8 מ״גברזל 8.4 מ״ג 33.7 מ״גאשלגן 833.9 מ״ג 3335.8 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 619 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
500גרם או 3 כוסות גרגירי חומוס קפואים
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
3 שיני שום
-
1 חציל בינוני
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
במיה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס במיה
-
1 כוס עגבניות שרי
-
2 שיני שום
-
2 כפות אורגנו טרי
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
גרגירי חומוס קלויים
-
1 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
1 כפית כמון טחון
-
2 כפות שמן זית
הגשה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפות פטרוזיליה
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מעבירים את גרגירי החומוס לסיר גדול ועמוק, מוסיפים את הסודה לשתייה והשום, מכסים במים ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את המים בנפרד.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מניחים את החציל על אחת התבניות וקולים כ-30 דקות, או עד שהוא מתרכך. מצננים, מקלפים ומורידים בעזרת הכף את “הבשר”. שומרים בצד.
- מכינים את הבמיה: מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית האפייה השנייה. צולים 15-20 דקות.
- סוחטים מיץ מהלימון. חוצים את עגבניות השרי. קוצצים את השום והפלפל החריף. מפשירים את החומוס, קוצצים את הפטרוזיליה.
- מכינים את גרגירי החומוס הקלויים: מייבשים את הגרגירים על נייר סופג ומעבירים לתבנית. מערבבים את התבלינים ושמן הזית. צולים כ-15 דקות.
- מסננים את החומוס והשום ומעבירים יחד עם 1/2-3/4 כוס ממי הבישול למעבד המזון. מוסיפים את בשר החציל, הטחינה, מיץ הלימון והמלח וטוחנים למרקם חלק.
- מניחים את החומוס בצלחת הגשה, מניחים מעליו את הבמיה וגרגירי החומוס הקלויים. מפזרים את הפפריקה והפטרוזיליה, ומסיימים עם מעט שמן זית.
אופן הכנה
- מעבירים את גרגירי החומוס לסיר גדול ועמוק, מוסיפים את הסודה לשתייה והשום, מכסים במים ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את המים בנפרד.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. מניחים את החציל על אחת התבניות וקולים כ-30 דקות, או עד שהוא מתרכך. מצננים, מקלפים ומורידים בעזרת הכף את “הבשר”. שומרים בצד.
- מכינים את הבמיה: מערבבים את כל החומרים ומעבירים לתבנית האפייה השנייה. צולים 15-20 דקות.
- סוחטים מיץ מהלימון. חוצים את עגבניות השרי. קוצצים את השום והפלפל החריף. מפשירים את החומוס, קוצצים את הפטרוזיליה.
- מכינים את גרגירי החומוס הקלויים: מייבשים את הגרגירים על נייר סופג ומעבירים לתבנית. מערבבים את התבלינים ושמן הזית. צולים כ-15 דקות.
- מסננים את החומוס והשום ומעבירים יחד עם 1/2-3/4 כוס ממי הבישול למעבד המזון. מוסיפים את בשר החציל, הטחינה, מיץ הלימון והמלח וטוחנים למרקם חלק.
- מניחים את החומוס בצלחת הגשה, מניחים מעליו את הבמיה וגרגירי החומוס הקלויים. מפזרים את הפפריקה והפטרוזיליה, ומסיימים עם מעט שמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן