זר סלט קפרזה ברוטב בלסמי מצומצם
שי-לי ליפא עם מתכון קצת אחר של סלט קפרזה איטלקי המוגש כזר חגיגי. משפדים את העגבניות והמוצרלה על שיפודי עץ ומגישים בליווי רוטב בלסמי
שי-לי ליפא עם מתכון קצת אחר של סלט קפרזה איטלקי המוגש כזר חגיגי. משפדים את העגבניות והמוצרלה על שיפודי עץ ומגישים בליווי רוטב בלסמי
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 24.9 קק״ל 996.4 קק״לפחמימות 2.6 גרם 105.8 גרםשומן 1.2 גרם 48.9 גרםנתרן 77.2 מ״ג 3088.8 מ״גחלבון 0.9 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.9 מ״ג 355.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 37.3 מ״ג 1490.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות3 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 24.9 קק״ל 996.4 קק״לפחמימות 2.6 גרם 105.8 גרםשומן 1.2 גרם 48.9 גרםנתרן 77.2 מ״ג 3088.8 מ״גחלבון 0.9 גרם 35.1 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 5.7 גרםשומן רווי 0.1 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.9 מ״ג 355.9 מ״גברזל 0.2 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 37.3 מ״ג 1490.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 1.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 25 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1קופסה או 150 גרם גבינת בייבי מוצרלה
-
20 עגבניות שרי בינוניות
-
1 צרור בזיליקום
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
בלסמי מצומצם
-
1 כוס חומץ בלסמי
אופן הכנה
- חותים את עגבניות השרי.
- מכינים את הבלסמי: מחממים את החומץ הבלסמי והסוכר בקלחת על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבלסמי מצטמצם ומתחיל להסמיך. שומרים בבקבוק לחיץ מחוץ למקרר עד חצי שנה.
- נועצים כל שיפוד ב-1/2 עגבנייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה ועלה בזיליקום, ומסיימים בכדור מוצרלה.
- יוצקים על כל השיפודים מעט שמן הזית, הבלסמי המצומצם, וזורים את המלח והפלפל.
- מניחים את השיפודים בתוך וואזה, כמו פרחים, ומגישים מייד.
אופן הכנה
- חותים את עגבניות השרי.
- מכינים את הבלסמי: מחממים את החומץ הבלסמי והסוכר בקלחת על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבלסמי מצטמצם ומתחיל להסמיך. שומרים בבקבוק לחיץ מחוץ למקרר עד חצי שנה.
- נועצים כל שיפוד ב-1/2 עגבנייה, כשהחלק החתוך כלפי מעלה ועלה בזיליקום, ומסיימים בכדור מוצרלה.
- יוצקים על כל השיפודים מעט שמן הזית, הבלסמי המצומצם, וזורים את המלח והפלפל.
- מניחים את השיפודים בתוך וואזה, כמו פרחים, ומגישים מייד.
הערות
- לא מבשלים את הבלסמי עד הסמכה של ממש, כי הוא ממשיך להסמיך בקירור
הערות
- לא מבשלים את הבלסמי עד הסמכה של ממש, כי הוא ממשיך להסמיך בקירור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן