המתכון המושלם של ג’יימי אוליבר לספגטי ברוטב עגבניות
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 614.7 קק״ל 2458.7 קק״לפחמימות 111.4 גרם 445.6 גרםשומן 6.7 גרם 26.9 גרםנתרן 815.3 מ״ג 3261.3 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 3.1 מ״ג 12.2 מ״גסידן 217.6 מ״ג 870.4 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1302.2 מ״ג 5208.6 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 15 דק׳
-
פחמימות111 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 614.7 קק״ל 2458.7 קק״לפחמימות 111.4 גרם 445.6 גרםשומן 6.7 גרם 26.9 גרםנתרן 815.3 מ״ג 3261.3 מ״גחלבון 23.4 גרם 93.5 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.7 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 3.1 מ״ג 12.2 מ״גסידן 217.6 מ״ג 870.4 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1302.2 מ״ג 5208.6 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״גסגור
בימים אלה מבקר השף העירום, ג’יימי אוליבר, בישראל, לצורך צילומי פרק בסדרה חדשה שלו על אוכל טבעוני וצמחוני. אנחנו פגשנו אותו בשוק הכרמל כשהוא טועם פיתה עם חצילים בדוכן פיתה פנדה, מוקף במעריצים שרופים.
בהשראת המפגש עם השף הכי אהוב ופופלארי, הכנו את אחד המתכונים שלו שאנחנו הכי אוהבים, רוטב עגבניות פשוט ומושלם. אין בו הרבה מרכיבים, וגם העבודה לא מסובכת, ולכן שווה להשקיע בחומרי גלם איכותיים. בקיץ אפשר להשתמש רק בעגבניות טריות ומתוקות, אבל בחורף כדאי להחליף חצי מהכמות שלהן בעגבניות מרוסקות איכותיות מאיטליה, כי עגבניות החורף שלנו לא מספיק מתוקות ועזות טעם.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 615 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 בצל בינוני
-
1 כף שמן זית
-
2 שיני שום
-
1 צרור בזיליקום
-
3 עגבניות בינוניות
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
500גרם או 1 חבילה פסטה ספגטי
-
20 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתרכך ומזהיב רק מעט, כ-7 דקות
- בינתיים קוצצים דק את שיני השום ומפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס את העלים ושומרים את הגבעולים. אפשר לשמור כמה עלים קטנים בצד לקישוט המנה
- כשהבצל התרכך, מוסיפים את השום ואת גבעולי הבזיליקום למחבת ומטגנים כדקה.
- חותכים את העגבניות הטריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העגבניות המשומרות, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
- מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום הקצוצים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-15 דקות.
- בינתיים מבשלים את הספגטי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים להם כף מלח. מבשלים את הספגטי במים הרותחים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- כשהפסטה מוכנה, שומרים בכוס מעט ממי הבישול שלה ומסננים מהמים. מוסיפים את הפסטה לרוטב יחד עם כף או שתיים ממי הבישול ששמרנו בצד. מערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים את הפסטה בצלחות, מגררים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומקשטים בעלי בזיליקום קטנים.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתרכך ומזהיב רק מעט, כ-7 דקות
- בינתיים קוצצים דק את שיני השום ומפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס את העלים ושומרים את הגבעולים. אפשר לשמור כמה עלים קטנים בצד לקישוט המנה
- כשהבצל התרכך, מוסיפים את השום ואת גבעולי הבזיליקום למחבת ומטגנים כדקה.
- חותכים את העגבניות הטריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העגבניות המשומרות, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
- מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום הקצוצים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-15 דקות.
- בינתיים מבשלים את הספגטי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים להם כף מלח. מבשלים את הספגטי במים הרותחים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- כשהפסטה מוכנה, שומרים בכוס מעט ממי הבישול שלה ומסננים מהמים. מוסיפים את הפסטה לרוטב יחד עם כף או שתיים ממי הבישול ששמרנו בצד. מערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים את הפסטה בצלחות, מגררים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומקשטים בעלי בזיליקום קטנים.