המתכון המושלם של ג’יימי אוליבר לספגטי ברוטב עגבניות

ג'יימי אוליבר מבקר בישראל לצילומי תוכנית טלוויזיה. אנחנו פגשנו אותו והכנו את ספגטי העגבניות הקלאסי שלו. רוטב מושלם שמכינים בקלות וכולם יאהבו אותו
ג'יימי אוליבר מבקר בישראל לצילומי תוכנית טלוויזיה. אנחנו פגשנו אותו והכנו את ספגטי העגבניות הקלאסי שלו. רוטב מושלם שמכינים בקלות וכולם יאהבו אותו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • פחמימות
    111 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.7 קק״ל 2458.7 קק״ל
    פחמימות 111.4 גרם 445.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 26.9 גרם
    נתרן 815.3 מ״ג 3261.3 מ״ג
    חלבון 23.4 גרם 93.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.7 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 3.1 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 217.6 מ״ג 870.4 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    אשלגן 1302.2 מ״ג 5208.6 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • פחמימות
    111 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.7 קק״ל 2458.7 קק״ל
    פחמימות 111.4 גרם 445.6 גרם
    שומן 6.7 גרם 26.9 גרם
    נתרן 815.3 מ״ג 3261.3 מ״ג
    חלבון 23.4 גרם 93.5 גרם
    סיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.7 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 3.1 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 217.6 מ״ג 870.4 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״ג
    אשלגן 1302.2 מ״ג 5208.6 מ״ג
    אבץ 3.0 מ״ג 11.9 מ״ג
    סגור

בימים אלה מבקר השף העירום, ג’יימי אוליבר, בישראל, לצורך צילומי פרק בסדרה חדשה שלו על אוכל טבעוני וצמחוני. אנחנו פגשנו אותו בשוק הכרמל כשהוא טועם פיתה עם חצילים בדוכן פיתה פנדה, מוקף במעריצים שרופים.

ג'יימי אוליבר בשוק הכרמל. צילום: גיל גוטקין
ג’יימי אוליבר בשוק הכרמל. צילום: גיל גוטקין

בהשראת המפגש עם השף הכי אהוב ופופלארי, הכנו את אחד המתכונים שלו שאנחנו הכי אוהבים, רוטב עגבניות פשוט ומושלם. אין בו הרבה מרכיבים, וגם העבודה לא מסובכת, ולכן שווה להשקיע בחומרי גלם איכותיים. בקיץ אפשר להשתמש רק בעגבניות טריות ומתוקות, אבל בחורף כדאי להחליף חצי מהכמות שלהן בעגבניות מרוסקות איכותיות מאיטליה, כי עגבניות החורף שלנו לא מספיק מתוקות ועזות טעם.

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתרכך ומזהיב רק מעט, כ-7 דקות
  3. בינתיים קוצצים דק את שיני השום ומפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס את העלים ושומרים את הגבעולים. אפשר לשמור כמה עלים קטנים בצד לקישוט המנה
  4. כשהבצל התרכך, מוסיפים את השום ואת גבעולי הבזיליקום למחבת ומטגנים כדקה.
  5. חותכים את העגבניות הטריות לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העגבניות המשומרות, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.
  6. מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום הקצוצים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-15 דקות.
  7. בינתיים מבשלים את הספגטי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים להם כף מלח. מבשלים את הספגטי במים הרותחים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
  8. כשהפסטה מוכנה, שומרים בכוס מעט ממי הבישול שלה ומסננים מהמים. מוסיפים את הפסטה לרוטב יחד עם כף או שתיים ממי הבישול ששמרנו בצד. מערבבים היטב. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד קצת ממי הבישול. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  9. מגישים את הפסטה בצלחות, מגררים מעל מעט גבינת פרמזן מגוררת ומקשטים בעלי בזיליקום קטנים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המתכון המושלם של ג’יימי אוליבר לספגטי ברוטב עגבניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות