המבורגר טבעוני עם מיונז מעושן
אודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת
אודי ואושר מלמדים להכין המבורגר טבעוני, עסיסי ועשיר בטעמים, שנראה ומרגיש כמו הגרסה הבשרית המקורית. מוסיפים רוטב מיונז מעושן ונהנים מארוחה מושלמת
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 947.4 קק״ל 5684.6 קק״לפחמימות 72.7 גרם 436.2 גרםשומן 62.9 גרם 377.6 גרםנתרן 1109.5 מ״ג 6656.9 מ״גחלבון 19.2 גרם 115.4 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 59.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.7 גרםכולסטרול 15.9 מ״ג 95.7 מ״גסידן 38.8 מ״ג 233.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 658.4 מ״ג 3950.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
פחמימות73 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 947.4 קק״ל 5684.6 קק״לפחמימות 72.7 גרם 436.2 גרםשומן 62.9 גרם 377.6 גרםנתרן 1109.5 מ״ג 6656.9 מ״גחלבון 19.2 גרם 115.4 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 59.3 גרםשומן רווי 8.3 גרם 49.7 גרםכולסטרול 15.9 מ״ג 95.7 מ״גסידן 38.8 מ״ג 233.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 14.7 מ״גאשלגן 658.4 מ״ג 3950.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 947 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
המבורגר
-
500 גרם פטריות שמפיניון
-
1 בצל סגול בינוני
-
4 גבעולי תימין טרי
-
4 כפות שמן זית
-
1 כוס עדשים שחורות
-
1/2קופסה או 170 גרם גרגירי חומוס מבושלים
-
1/2 כוס אגוזי קשיו קלויים
-
2 כפות רוטב פטריות הוי סטיר
-
1 כפית תמצית שמרים
-
1 חציל בינוני
-
3 כפות קמח חומוס
-
1 כוס פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
מיונז מעושן
-
1 כוס מיונז
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
2 כפות חומץ בן יין לבן
-
3 כפות כוסברה
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1/3 כוס שמן זית
הגשה
-
6 לחמניות טבעוניות בינוניות
-
6 עלי חסה רומית
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 עגבנייה בינונית
אופן הכנה
- חוצים את הפטריות. קולפים ופורסים את הבצל. מפרקים את ענפי הטימין לעלים. משרים את העדשים ללילה ומסננים. מסננים ומייבשים היטב את גרגירי החומוס. קוצצים גס את הקשיו, קוצצים דק את הכוסברה. פורסים את הבצל לטבעות ואת העגבניה לפלחים.
- מחממים את התנור ל- 220 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מערבבים את הפטריות עם הבצל, הטימין ושמן הזית, מעבירים לתבנית אפייה וצולים כ-30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות. במקביל צולים את החציל עד שהוא מתרכך. מקררים לטמפרטורת החדר. חוצים את החציל ומורידים בעזרת כף את “הבשר” שלו.
- מעבירים את העדשים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. טוחנים במעבד המזון בפולסים את החומוס, הקשיו ותערובת הפטריות למרקם גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי הלחם, מערבבים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההכנה מוסיפים את פירורי הלחם ולשים עד לקבלת מרקם של בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים 6 המבורגרים בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
- מחממים את המחבת עם שמן וצולים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד.
- מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים למעט השמנים בבלנדר מוט למרקם חלק, מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי הטחינה למרקם של מיונז.
- מגישים בתוך לחמנייה טבעונית עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצל הסגול.
אופן הכנה
- חוצים את הפטריות. קולפים ופורסים את הבצל. מפרקים את ענפי הטימין לעלים. משרים את העדשים ללילה ומסננים. מסננים ומייבשים היטב את גרגירי החומוס. קוצצים גס את הקשיו, קוצצים דק את הכוסברה. פורסים את הבצל לטבעות ואת העגבניה לפלחים.
- מחממים את התנור ל- 220 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מערבבים את הפטריות עם הבצל, הטימין ושמן הזית, מעבירים לתבנית אפייה וצולים כ-30 דקות (מערבבים באמצע) עד שהפטריות והבצל משחימים ומתייבשים קלות. במקביל צולים את החציל עד שהוא מתרכך. מקררים לטמפרטורת החדר. חוצים את החציל ומורידים בעזרת כף את “הבשר” שלו.
- מעבירים את העדשים למעבד המזון וטוחנים למרקם חלק. מעבירים לקערה. טוחנים במעבד המזון בפולסים את החומוס, הקשיו ותערובת הפטריות למרקם גס. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר החומרים למעט פירורי הלחם, מערבבים ומתקנים את התיבול.
- לפני ההכנה מוסיפים את פירורי הלחם ולשים עד לקבלת מרקם של בשר טחון. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- מכינים 6 המבורגרים בקוטר של 10 ס”מ ובעובי של 1 ס”מ. מעבירים למקרר ל- 20 דקות.
- מחממים את המחבת עם שמן וצולים את ההמבורגרים כ-3 דקות מכל צד.
- מכינים את המיונז: מעבדים את כל החומרים למעט השמנים בבלנדר מוט למרקם חלק, מוסיפים את השמנים בהדרגה תוך כדי הטחינה למרקם של מיונז.
- מגישים בתוך לחמנייה טבעונית עם המיונז, החסה, העגבנייה והבצל הסגול.
הערות
- אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
הערות
- אפשר לאפות את ההמבורגרים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן