-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 868.2 קק״ל 3472.6 קק״לפחמימות 21.8 גרם 87.0 גרםשומן 81.9 גרם 327.7 גרםנתרן 1269.4 מ״ג 5077.6 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 28.5 מ״גסידן 307.7 מ״ג 1230.9 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 952.9 מ״ג 3811.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעה
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 868.2 קק״ל 3472.6 קק״לפחמימות 21.8 גרם 87.0 גרםשומן 81.9 גרם 327.7 גרםנתרן 1269.4 מ״ג 5077.6 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.2 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרםכולסטרול 7.1 מ״ג 28.5 מ״גסידן 307.7 מ״ג 1230.9 מ״גברזל 4.9 מ״ג 19.7 מ״גאשלגן 952.9 מ״ג 3811.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 8.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 868 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דלעות צלויות
-
500 גרם דלעות
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור שלם
פסטו
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
1 שן שום
-
1 כף דבש
-
3 כפות חומץ בן יין לבן
-
1 לימון בינוני
-
1 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור שלם
הגשה
-
1 כוס שקדים שלמים קלויים
-
100 גרם גבינת פטה 5%
-
1גביע או 150 גרם יוגורט 3%
אופן הכנה
- חותכים את הדלעת לפלחים. מגרדים קליפה מהלימון. מחממים את התנור ל- 200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מתיזים שמן על הדלעות, מתבלים, מערבבים ומעבירים לתבנית. צולים עד שהדלעות מתרככות כ- 25-30 דקות.
- מעבירים את התנור למצב גריל עליון על טמפרטורה מקסימלית, וצולים את הדלעות מתחת לגריל כ- 5 דקות עד שהן משחימות. במקביל קולים את השקדים במשך 5 דקות.
- מכינים את הפסטו: מניחים במעבד המזון את כל רכיבי הפסטו וטוחנים למרקם גרגירי דק.
- מעבירים את הדלעות הצלויות לצלחת הגשה, מפוררים מעל את גבינת הפטה, מוסיפים את היוגורט, השקדים והפסטו, ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הדלעת לפלחים. מגרדים קליפה מהלימון. מחממים את התנור ל- 200 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מתיזים שמן על הדלעות, מתבלים, מערבבים ומעבירים לתבנית. צולים עד שהדלעות מתרככות כ- 25-30 דקות.
- מעבירים את התנור למצב גריל עליון על טמפרטורה מקסימלית, וצולים את הדלעות מתחת לגריל כ- 5 דקות עד שהן משחימות. במקביל קולים את השקדים במשך 5 דקות.
- מכינים את הפסטו: מניחים במעבד המזון את כל רכיבי הפסטו וטוחנים למרקם גרגירי דק.
- מעבירים את הדלעות הצלויות לצלחת הגשה, מפוררים מעל את גבינת הפטה, מוסיפים את היוגורט, השקדים והפסטו, ומגישים.
הערות
- מומלץ להשתמש בדלעות ממספר סוגים: דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית.- מלח ופלפל לפי הטעם.
הערות
- מומלץ להשתמש בדלעות ממספר סוגים: דלעת, דלעת ערמונים, דלורית, דלעת יפנית.- מלח ופלפל לפי הטעם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן