גרטן בשני צבעים – מאפה שכבות בטטה ותפוח אדמה בשמנת

רוצים לקצור מלא מחמאות באירוח הבא שלכם? פשוט מכינים מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – גרטן משגע שמחמם את הבטן ואת הלב
רוצים לקצור מלא מחמאות באירוח הבא שלכם? פשוט מכינים מאפה שכבות צבעוני של תפוחי אדמה ובטטות עם שמנת וגבינות – גרטן משגע שמחמם את הבטן ואת הלב
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 468.7 קק״ל 2812.5 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 40.1 גרם
    שומן 43.6 גרם 261.8 גרם
    נתרן 1357.2 מ״ג 8143.0 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 162.3 גרם
    כולסטרול 113.9 מ״ג 683.5 מ״ג
    סידן 355.5 מ״ג 2132.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 163.7 מ״ג 982.4 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-55 דק׳
  • פחמימות
    7 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 468.7 קק״ל 2812.5 קק״ל
    פחמימות 6.7 גרם 40.1 גרם
    שומן 43.6 גרם 261.8 גרם
    נתרן 1357.2 מ״ג 8143.0 מ״ג
    חלבון 12.9 גרם 77.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 162.3 גרם
    כולסטרול 113.9 מ״ג 683.5 מ״ג
    סידן 355.5 מ״ג 2132.8 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 163.7 מ״ג 982.4 מ״ג
    אבץ 2.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אוכל שילדים אוהבים
יונית צוקרמן
X

1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ופורסים באמצעות מנדולינה לפרוסות דקות.
  3. מגרדים את הגבינות בפומפייה ומערבבים.
  4. ממיסים את החמאה במיקרוגל. משמנים את התבנית בחמאה המומסת.
  5. מניחים שכבה של פרוסות תפוחי האדמה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות. מעל מניחים שכבה של פרוסות הבטטה, מברישים בחמאה המומסת ומפזרים את הגבינות.
  6. ממשיכים בהנחת השכבות באופן דומה עד שהתבנית כמעט מלאה.
  7. מערבבים בקערה את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ויוצקים מעל השכבות.
  8. מכסים בנייר כסף או במכסה, ואופים בתנור כ-75 דקות.
  9. מוודאים שתפוחי האדמה רכים, מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות, עד להשחמה.

הערות

  • אם אין מנדולינה, פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה הכי דק שאפשר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גרטן בשני צבעים – מאפה שכבות בטטה ותפוח אדמה בשמנת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות