ג’רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה

תכירו את ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה שמורכבת משכבות דקות של בצק שמרים וביניהן מילוי אגוזים וריבה. עוגה מושקעת, מיוחדת וסופר טעימה
תכירו את ג'רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה שמורכבת משכבות דקות של בצק שמרים וביניהן מילוי אגוזים וריבה. עוגה מושקעת, מיוחדת וסופר טעימה
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • פחמימות
    63 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 611.3 קק״ל 6112.6 קק״ל
    פחמימות 62.8 גרם 627.6 גרם
    שומן 35.2 גרם 351.7 גרם
    נתרן 100.0 מ״ג 1000.5 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 109.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 29.1 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 698.5 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 473.4 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 629.8 מ״ג 6298.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 4 שעות ו-50 דק׳
  • פחמימות
    63 גרם
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 611.3 קק״ל 6112.6 קק״ל
    פחמימות 62.8 גרם 627.6 גרם
    שומן 35.2 גרם 351.7 גרם
    נתרן 100.0 מ״ג 1000.5 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 109.2 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 29.1 גרם
    כולסטרול 69.8 מ״ג 698.5 מ״ג
    סידן 47.3 מ״ג 473.4 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 14.9 מ״ג
    אשלגן 629.8 מ״ג 6298.2 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 14.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קינוחים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית אגוזים

ציפוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. חותכים את החמאה הקרה לקוביות.
  2. טוחנים את האגוזים במעבד מזון או בכד בלנדר מוט.
  3. מפרידים את הביצים.
  4. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת הלימון וקוביות החמאה לתערובת פירורית.
  5. מוסיפים את החלמונים והשמנת החמוצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
  6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למינימום שעתיים (עד 12 שעות). הבצק כמעט ולא יתפח במקרר, וזה בסדר.
  7. מעבירים את הבצק הקר למשטח מקומח וחותכים בסכין ל-3 חלקים שווים (עובדים עם כל חלק בנפרד).
  8. מרדדים כל חלק למלבן דק קצת יותר גדול מגודל התבנית. שומרים את השכבות בצד (בקיץ - במקרר), מופרדות ביניהן בעזרת נייר אפייה, עד שמכינים את המלית.
  9. מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים חלבונים לקצף לבן ורך. מוסיפים את האגוזים והסוכר ומערבבים.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  11. מניחים מלבן ראשון בתחתית התבנית ומורחים עליו 1/2 מכמות הריבה. משטחים מעל 1/2 מתערובת האגוזים. מכסים במלבן בצק שני. מורחים את יתרת הריבה והמלית. מכסים במלבן בצק אחרון ודוקרים אותו במזלג (כדי שהבצק לא יתנפח מדי במהלך האפייה).
  12. אופים מיד כ-40-30 דקות, עד שהעוגה תפוחה וזהובה. מצננים.
  13. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד לזיגוג מבריק וסמיך. מוזגים את הציפוי על העוגה ומורחים בעזרת גב של כף. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, פורסים בסכין לריבועים קטנים ומגישים.

הערות

  • רק אם צריך, מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים
  • אין צורך ללוש את הבצק ארוכות כמו בצק שמרים רגיל
  • בימים חמים, שומרים את שאר חלקי הבצק שלא עובדים איתם במקרר, שלא יתחממו ויתרככו

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ג’רבו – עוגת שכבות הונגרית עם אגוזים וריבה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

    מיקי

    היי תודה רבה על המתכונים הנפלאים.רק הערה קטנה במתכון הכתוב לא הוספת שמנת חמוצה

      Foody Foody

      תודה על ההערה, תיקנו את המתכון!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות