גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים

מפחדים מבצק פריך ורוצים ללמוד איך להכין קיש? אפרת ליכטנשטט עם מאפה מושלם של גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים עם בצק פטנט
מפחדים מבצק פריך ורוצים ללמוד איך להכין קיש? אפרת ליכטנשטט עם מאפה מושלם של גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים עם בצק פטנט
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    20 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.8 קק״ל 1870.7 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 160.9 גרם
    שומן 10.0 גרם 80.2 גרם
    נתרן 1200.6 מ״ג 9604.9 מ״ג
    חלבון 17.0 גרם 135.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 42.6 גרם
    כולסטרול 89.3 מ״ג 714.0 מ״ג
    סידן 408.4 מ״ג 3267.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 337.3 מ״ג 2698.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • פחמימות
    20 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 233.8 קק״ל 1870.7 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 160.9 גרם
    שומן 10.0 גרם 80.2 גרם
    נתרן 1200.6 מ״ג 9604.9 מ״ג
    חלבון 17.0 גרם 135.8 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.7 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 42.6 גרם
    כולסטרול 89.3 מ״ג 714.0 מ״ג
    סידן 408.4 מ״ג 3267.1 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.6 מ״ג
    אשלגן 337.3 מ״ג 2698.2 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 12.2 מ״ג
    סגור

את המתכון של גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים למדתי מחבר ששמע על אהבתי הרבה לקמח כוסמין. זהו מתכון עם פטנט גאוני (של השף דורעם גונט) שלוקח את כל הכללים שידעתם על בצק לפאי – והופך אותם על פיהם. ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (פלוס מלח), ובשתי דקות עבודה – יוצרים בצק אלסטי שנפלא לעבוד איתו. אחרי האפייה הוא הופך פריך ונהדר ולא פחות חשוב – בריא וכזה שאפשר לאכול ללא נקיפות מצפון. גם עיצוב הפאי באופן חופשי יוצר מראה כפרי ויפהפה, והרי ברור שגם היופי קובע.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
אפרת ליכטנשטט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט עד שנוצר בצק רך ואחיד. יוצרים כדור, משטחים אותו לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר, ואפשר עד לילה שלם.
  2. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הפלפלים לפרוסות גדולות ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כעשרים דקות עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מעבירים את הפלפלים לקערה עם מכסה וכשהם מתקררים מעט מקלפים את הקליפה בקלות. פורסים לפרוסות.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית: פלפלים קלויים, ריקוטה, חמד, ביצים, טימין, רוזמרין, שמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
  4. מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.
  5. מוציאים מהמקרר את כדור הבצק ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאד (2-3 מ”מ).
  6. מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית, משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.
  7. מעבירים את המלית למרכז הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה. את שולי הבצק מקפלים פנימה על המילוי.
  8. מקשטים למעלה בכמה עלי טימין.
  9. אופים 20-30 דקות עד שהפאי מזהיב והמלית יציבה. מקררים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות