בצלים ממולאים באורז עם פירות יבשים

תמרה וישראל אהרוני מכינים לכם מנה משגעת של בצלים ממולאים בתערובת אורז, פירות יבשים ועשבי תיבול שמתבשלים על אש קטנה
תמרה וישראל אהרוני מכינים לכם מנה משגעת של בצלים ממולאים בתערובת אורז, פירות יבשים ועשבי תיבול שמתבשלים על אש קטנה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    102 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 557.4 קק״ל 2229.5 קק״ל
    פחמימות 102.3 גרם 409.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 44.8 גרם
    נתרן 924.4 מ״ג 3697.7 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 128.9 מ״ג 515.8 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 1367.3 מ״ג 5469.2 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • פחמימות
    102 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 557.4 קק״ל 2229.5 קק״ל
    פחמימות 102.3 גרם 409.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 44.8 גרם
    נתרן 924.4 מ״ג 3697.7 מ״ג
    חלבון 7.6 גרם 30.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 128.9 מ״ג 515.8 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 17.1 מ״ג
    אשלגן 1367.3 מ״ג 5469.2 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה זולה
ישראל אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצלים

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את גלדי הבצל: חותכים בסכין את הבצלים (עם הקליפה) בצד אחד לאורך (חתך רדיוס) כך שהבצל עדיין שלם ומבשלים 30 דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומצננים.
  2. קולפים את הבצלים ומפרקים את שכבות הבצל לצלחת. את הגלדים הקטנים שאי אפשר למלא קוצצים ושומרים בצד לתערובת המילוי.
  3. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הפלפל החריף הירוק ואת עשבי התיבול.
  4. שמים בקערה את האורז, גלדי הבצל הקצוצים, הצימוקים, המשמשים המיובשים, הפלפל החריף הקצוץ ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הזרשק.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר סוטאז’ או בסיר רחב ושטוח.
  6. מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כדקה. בינתיים, מגררים את הג’ינג’ר ומוסיפים למחבת.
  7. מוסיפים שבבי צ’ילי ומיץ רימונים ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים עלי דפנה ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. מעלים לרתיחה.
  9. ממלאים את גלדי הבצל: שמים כף מתערובת המילוי בכל גלד בצל ומגלגלים לא בצורה מהודקת מדי, כדי שיהיה לאורז מקום להתנפח.
  10. מניחים את גלדי הבצל הממולאים בסיר כשצידם הפתוח כלפי מטה. אם הנוזל בסיר לא מכסה את הבצלים, מוסיפים מעט מים או מיץ רימונים עד שהנוזל כמעט ומכסה את הבצלים.
  11. מוסיפים גרגירי חומוס לסיר, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בצלים ממולאים באורז עם פירות יבשים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות