-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 557.4 קק״ל 2229.5 קק״לפחמימות 102.3 גרם 409.0 גרםשומן 11.2 גרם 44.8 גרםנתרן 924.4 מ״ג 3697.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.8 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 1367.3 מ״ג 5469.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות102 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 557.4 קק״ל 2229.5 קק״לפחמימות 102.3 גרם 409.0 גרםשומן 11.2 גרם 44.8 גרםנתרן 924.4 מ״ג 3697.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 128.9 מ״ג 515.8 מ״גברזל 4.3 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 1367.3 מ״ג 5469.2 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 557 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצלים
-
5 בצלים גדולים
מילוי
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כוס משמשים מיובשים
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור שמיר
-
3 כפות זרשק – דומדמניות מיובשות
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף זרעי כמון
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 ליטר מיץ רימונים
-
2 עלי דפנה בינוניים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
אופן הכנה
- מכינים את גלדי הבצל: חותכים בסכין את הבצלים (עם הקליפה) בצד אחד לאורך (חתך רדיוס) כך שהבצל עדיין שלם ומבשלים 30 דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומצננים.
- קולפים את הבצלים ומפרקים את שכבות הבצל לצלחת. את הגלדים הקטנים שאי אפשר למלא קוצצים ושומרים בצד לתערובת המילוי.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הפלפל החריף הירוק ואת עשבי התיבול.
- שמים בקערה את האורז, גלדי הבצל הקצוצים, הצימוקים, המשמשים המיובשים, הפלפל החריף הקצוץ ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הזרשק.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר סוטאז’ או בסיר רחב ושטוח.
- מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כדקה. בינתיים, מגררים את הג’ינג’ר ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים שבבי צ’ילי ומיץ רימונים ומערבבים היטב.
- מוסיפים עלי דפנה ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. מעלים לרתיחה.
- ממלאים את גלדי הבצל: שמים כף מתערובת המילוי בכל גלד בצל ומגלגלים לא בצורה מהודקת מדי, כדי שיהיה לאורז מקום להתנפח.
- מניחים את גלדי הבצל הממולאים בסיר כשצידם הפתוח כלפי מטה. אם הנוזל בסיר לא מכסה את הבצלים, מוסיפים מעט מים או מיץ רימונים עד שהנוזל כמעט ומכסה את הבצלים.
- מוסיפים גרגירי חומוס לסיר, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי.
אופן הכנה
- מכינים את גלדי הבצל: חותכים בסכין את הבצלים (עם הקליפה) בצד אחד לאורך (חתך רדיוס) כך שהבצל עדיין שלם ומבשלים 30 דקות בסיר עם מים רותחים. מסננים ומצננים.
- קולפים את הבצלים ומפרקים את שכבות הבצל לצלחת. את הגלדים הקטנים שאי אפשר למלא קוצצים ושומרים בצד לתערובת המילוי.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את הפלפל החריף הירוק ואת עשבי התיבול.
- שמים בקערה את האורז, גלדי הבצל הקצוצים, הצימוקים, המשמשים המיובשים, הפלפל החריף הקצוץ ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מוסיפים את עשבי התיבול ואת הזרשק.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר סוטאז’ או בסיר רחב ושטוח.
- מוסיפים זרעי כמון ומטגנים כדקה. בינתיים, מגררים את הג’ינג’ר ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים שבבי צ’ילי ומיץ רימונים ומערבבים היטב.
- מוסיפים עלי דפנה ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. מעלים לרתיחה.
- ממלאים את גלדי הבצל: שמים כף מתערובת המילוי בכל גלד בצל ומגלגלים לא בצורה מהודקת מדי, כדי שיהיה לאורז מקום להתנפח.
- מניחים את גלדי הבצל הממולאים בסיר כשצידם הפתוח כלפי מטה. אם הנוזל בסיר לא מכסה את הבצלים, מוסיפים מעט מים או מיץ רימונים עד שהנוזל כמעט ומכסה את הבצלים.
- מוסיפים גרגירי חומוס לסיר, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה וחצי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן